Nordic walken met dieren

Wanneer je als Nordic walkinggroep een beetje de ruimte wilt hebben kom je al snel in de natuur terecht. En in de natuur kom je dieren tegen. Geen wilde beesten (niet vaak tenminste), maar wel mensen die honden uitlaten, ruiters te paard, zwanen met jongen enz.

Een dier dat we vaak tegenkomen is de kikker. Vooral in de schemering steken ze graag over en dan moeten we opletten ze niet te pletten. Hinkelend en met voorzichtige stapjes lopen we dan kikkers te ontwijken over de paden. Soms blijft er iemand stilstaan om een kikker op te pakken en hem een zoen te geven, maar nog nooit kwam er een prins tevoorschijn.

Langzaam aan
De eerste lente dat ik Nordic walkte kan ik me ook nog een voorval met een beest herinneren. Aan het einde van de les stonden we in een kring stretchoefeningen te doen. Bij het vooroverbuigen zag ik ineens een slak over mijn broek kruipen. Een slijmerig spoor liep over mijn schoen en de onderkant van mijn broek. Uiteraard slaakte ik een gil en wierp de slak de bosjes in.
“Heb ik dan zo langzaam gelopen, dat een slak op mijn schoen kon kruipen?”, riep ik.

Wat is dat?
Onlangs stonden we toch even raar te kijken toen een groot insect de weg overstak. Wat was dit voor beest? Eén van de stokken raakte het 5 centimeter lange insect voorzichtig aan waardoor het even op z’n rug kwam te liggen. Het zag er donzig uit, maar ook creepy!

“Is het geen veenmolletje?”, vroeg iemand.
Natuurlijk is het geen veenmolletje, dacht ik nog, het is een insect en geen mol. Bovendien is een mol een stukje groter. Het veenmolletje kreeg echter bijval van anderen. We beloofden elkaar het op te zoeken.

Niet lang daarna kwam het volgende verschijnsel. Geen dier, maar een rare kring om de zon.
“Het lijkt wel een kleine regenboog”, zei iemand. Iemand anders wist te vertellen dat het om een halo ging. Ook dit zou worden opgezocht.

Na afloop van de les kwamen er nog wat mailtjes binnen die onze ontmoeting met de veenmol en het aanschouwen van de halo bevestigden. En zo werd het een zeer leerzame avond. 🙂

Advertentie

18 gedachtes over “Nordic walken met dieren

  1. Bijzonder, die ontmoeting met een veenmol. Zo veel zijn er niet van, lees ik in dat artikel. Ik persoonlijk vind de veenmol enorm op de kakkerlak lijken. Maar ja, wie ben ik..

  2. Die veenmol houdt nog steeds de gemoederen bezig hoor. Vandaag op mijn werk met een groep jongeren het filmpje nog maar eens bekeken en iedereen was onder de indruk van dat vreemde beest. Heerlijk toch, sporten en nieuwigheidjes tegen komen.

  3. Haha, ik zie dat zo helemaal voor me, met z’n allen discussiëren over een of ander gek beest op de weg. Maar je geest wordt ook nog eens gestimuleerd tijdens het sporten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.