Ik wil picknicken!

Nu het eindelijk mooi weer is wil ik picknicken. Volgens mij heb ik nog nooit (echt) gepicknickt en ik wil het, ik wil het, ik wil het!  Maar liever niet in mijn uppie, dat vind ik een beetje sneu.
Partner doet net of hij me niet hoort als ik zeg dat ik wil picknicken.
“Moet je doen!”, zegt hij uiteindelijk. Wat zoveel betekent als, ga je gang maar zonder mij.
“Ik wil picknicken”, zeg ik tegen mijn familie.
“En dan moeten wij weer komen opdraven zeker?”, komt er als antwoord.

Langs de snelweg
Natuurlijk heb ik weleens op een picknickbankje gezeten bij een parkeerplaats langs de snelweg op weg naar Frankrijk. Dat was best leuk. Er werd een kleedje op de tafel gelegd, een pak melk en plastic bekertjes kwamen tevoorschijn en de bolletjes met gekookt ei. Ja, dat is ook picknicken. Of een dagje naar het strand met broodjes zand en blikjes fris uit de koelbox. Maar dan is de picknick onderdeel van het dagje uit en niet het doel op zich.

4-Sterren picknick
Ik wil een picknick waarbij er overheerlijke sandwiches, pastasalade, stokbrood en kaasjes geserveerd worden en misschien nemen we de bbq ook nog mee. Iedereen neemt zijn eigen specialiteit mee. Er wordt wijn geschonken (ook al lust ik het niet) in leuke glazen en het eten gaat op van die enorm schattige bordjes. Alles zit in die te gekke picknickmand(en). 
We zitten natuurlijk op een geruit kleed met een groep vrienden en hebben enorme lol.  Er jengelen geen kinderen en er lopen geen honden los. De plek waar we ons bevinden is dan ook vrij van (honden)poep.
Geweldig toch, wie wil dat nou niet? Ik krijg nu al trek!

Deze plek moet natuurlijk wel met de auto te bereiken zijn, anders moeten we zo zeulen met die zware picknickmanden, koelboxen en met de bbq. Het liefst moet er ook een toilet in de buurt zijn én omdat je het nooit weet met dat weer in Nederland, moeten we in geval van nood kunnen schuilen.
Uhm, … heeft er iemand een grote achtertuin? 😉

Advertentie

30 gedachtes over “Ik wil picknicken!

 1. Sorry, geen achtertuin… Maar zo’n picknick wil ik ook wel eens meemaken. Om de een of andere reden ziet het er in tijdschriften altijd heel gezellig uit ..

 2. Je bedoelt zo’n achtertuin met een beeldschoon panoramisch uitzicht, in de middle of nowwhere, met een parkeerplaats voor al je vrienden, waarbij je natuurlijk geen zicht op het huis hebt, liefst met een klein poeltje inclusief watervalletje (waar je de regenboog in de rond dwarrelende druppels ziet), met genoeg bomen waar je onder kan zitten voor de schaduw?

  Nee, die heb ik niet 😉

 3. Nou dat lijkt mij ook leuk om eens te doen. En met dit weer (zoals gisteren en vandaag) is het ook nog eens prima te doen buiten.. Maar inderdaad, een wc in de buurt is toch wel een fijne gedachten hoor.

 4. Zo jij hebt wel heel wat noten op zang…..als het geserveerd wordt, moet er wel zo’n knap mannelijk model bij zijn hoor! 😉 En voor het tillen van de zware picknickmanden en aansteken van de bbq is hij dan ook prima in te zetten, toch?

 5. Nu ik er over nadenk, ik heb volgens mij ook nog nooit écht gepicknickt. Wel eens in een natuurpark op de grond gezeten en toevallig wat gegeten, maar dat was zonder geruite kleedjes en goed gevulde picknickmanden, dus dat telt niet 😉

 6. Ik heb wel een paar keer gepicknickt, maar niet met wijn 😛 Het was alsnog erg lekker! Misschien kun je een bloggerspicknick organiseren in een park!

 7. Ik wil ook gaan picknicken met mijn vriendinnen. We hebben dat twee jaar geleden gedaan als afsluiter van onze Bachelor opleiding in een park nabij school. Het was zalig!

 8. Nou ja, wat stom dat Partner niet wil, picknicken is romantisch! Ik zie het al helemaal voor me. Kleedje met bloemetjespatroon, picknikmand met aardbeien en stokbrood met smeersels. Een flesje wijn. De stralende zon. De radio met zomerse liedjes. Jurkje aan. Ja. Ik vind dat je hem moet dwingen!

 9. Euhm, ik geloof dat ik meer in het rijtje van Partner thuishoor… 😉 Ben niet zo’n fan van het geknoei, het gezeul en de altijd aanwezige, overenthousiaste vliegen ! Maar gezelligheid, daar hou ik dan weer wel van, en voor een hapje wil ik best zorgen …

 10. Zo, morgen lekker naar het strand van Callantsoog met ega, een aantal van onze kinderen en zes kleinkinderen. Jengelende kinderen, hoezo??? Heel veel van het gedrag van de kinderen hangt af van het gedrag van de ouders. Wij en onze kinderen hebben dus nooit ‘last’ van jengelende kinderen. Dus dames jou gedrag wordt gespiegeld in het gedrag van jou kinderen. Fijne werkdag morgen, wij gaan genieten, pickinikken, enz. 🙂
  O ja, en als jullie nog es een plekje zoeken voor een picnick, met of zonder kinderen… José weet nog een heel goed plekje in Drachten, aan ruimte en gastvrijheid geen gebrek.

 11. Ik ben ook zo gek op pickniken en ook nooit iemand die met me mee wil terwijl in nu juist leuke receptjes heb gevonden! Morgen ga ik maar eens broertjelief vragen of hij mee wil 🙂

 12. Mijn moeder heeft een grote achtertuin. En toen jij dit schreef zat ik daar min of meer te picknicken. Oh nee, de gasten zaten te picknicken en ik bracht hapjes en drankjes rond. Bij nader inzien is dat toch geen picknick (maar het was wel gezellig!)

 13. ow ja lijkt me heerlijk zo’n picknick! het schijnt ook dat je een bootje kunt huren, toch dichtbij, zo bij de reeuwijkse plassen en dan een picknick mand zelf meenemen, lijkt me heerlijk :p

 14. Ik picknick wel eens in het Vondelpark met mijn beste vriendin, dat is heerlijk! Ik picknickte laatst met mijn collega’s op een boot in de amsterdamse grachten, ook dat was heerlijk! Mijn lieve vriendje is hier ook niet voor te porren..

  Ik stel toch echt een bloggers picknick voor.. Als het weer het eindelijk eens toe laat! Ergens gunstig in het midden van het land. Ik stem voor! Organiseer jij het even? 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.