Wat een sokkel!

sokkelCollega, vriendin en ‘Partner in crime’ GB en ik zijn nu dan echt begonnen met de voorbereidingen van onze expositie in november. We hebben een draaiboek gemaakt en bij het doorlezen ervan kon ik een kreet niet onderdrukken. “Aaaah, wat moet er nog veel gebeuren!”

Sokkels maken
In de expositieruimte die we mogen gebruiken worden vooral schilderijen getoond en geen beelden. Omdat ik mijn vrouwtjes niet op de grond wil zetten of aan een touwtje aan de muur wil hangen moeten er sokkels komen. Die gaan we zelf maken.

GB, die een opleiding Art & Design gedaan heeft, weet hoe dat moet. Bij een doe-het-zelfzaak laten we een aantal mdf-platen op maat zagen, die we vervolgens met de randen tegen elkaar lijmen. Bij collega’s en familie heb ik grote lijmklemmen kunnen lenen. Na het lijmen moet er geschilderd worden, daarna schuren we de hap en schilderen we nog eens. Net zolang totdat het er schitterend uitziet. Vermoedelijk zijn we hier enkele dagen mee bezig.

Makkelijke oplossing
GB is afgelopen weekend naar een expositie geweest. Gelukkig is ze erg nieuwsgierig en durft ze van alles aan iedereen te vragen. Enthousiast vertelde ze me dat ze wellicht een oplossing had voor de sokkels. De dame die exposeerde (familie van haar vriend) had enkele sokkels te leen. Verder wist een andere exposant te vertellen dat er kartonnen sokkels in omloop zijn die er mooi uitzien en wel 50 kilo kunnen dragen. Twee kartonnen platen die je met een kruisverbinding in de sokkels schuift, zorgen voor de stevigheid.

Bron: Kunstwerk(t)

Op internet vond ik de sokkels. Eerst in België bij Kunstwerk(t) waar je slechts 5 euro betaalt voor een sokkel. Je moet ‘m alleen wel in Brugge gaan ophalen. Toen in Eindhoven bij de Kartonwinkel waar je ruim het dubbele betaalt. Deze kun je thuis laten bezorgen en dat deed ik dan ook.

Mijn eigen sokkels
Gistermiddag werden er zes sokkels bezorgd en ze zien er inderdaad mooi uit. Ik heb er eentje in elkaar gezet (binnen vijf minuten) en er een houten kip uit de Böttcherstrasse uit Bremen opgezet. Wat een geweldig concept! Alleen jammer dat ze maar in één maat te krijgen zijn (30x30x105).

Zo dat is al één ding wat we van onze lijst kunnen afstrepen. Nu gaan we aan de uitnodiging en poster werken.

Advertentie

20 gedachtes over “Wat een sokkel!

  1. Ik dacht eerst met de titel dat het te maken had met die Spa Citron en die irritante reclame 😛 Maar die sokkels zien er inderdaad mooi uit!

  2. Sokkels zijn op zich inderdaad makkelijk zelf (na) te maken/bouwen. Ik heb het voor mijn opleiding ook meer dan eens gedaan, zelfs wel eens een simpele bar/balie gebouwd 😉 Met karton kom je heel ver, al is MDF soms ook wel zo “veilig”, haha! Kun je die je nu hebt trouwens niet eigenhandig naar wens inkorten/aanpassen?

  3. He dat is praktisch! Een soort verhuisdoossokkels, haha.. Ze zouden inderdaad wel iets meer variatie moeten aanbrengen in de formaten. Succes met je andere voorbereidingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.