De stedentrip: Bremen – Hamburg – Lübeck

Zoals je al eerder kon lezen op mijn blog zijn Partner en ik nogal fan van de Europese stedentrip.
Steden als Londen, Parijs, Rome en Berlijn heeft iedereen wel op zijn/haar verlanglijstje staan. Sommige minder grote steden zijn echter ook de moeite van het bezoeken waard. In het Noorden van Duitsland bijvoorbeeld, op ca. 500 km rijden van Utrecht, liggen er drie op een rij: Bremen, Hamburg en Lübeck.

Bremen
Overal in Bremen kom je de Bremer stadsmuzikanten tegen in diverse uitvoeringen. Aan het gezellige marktplein staan het raadhuis en de St. Petri-dom heel fotogeniek naast elkaar. Je vindt er ook een Starbucks én de ingang naar het leukste straatje van Bremen, de Böttcherstrasse. Dit schattige straatje heeft leuke winkeltjes, een carillon en een zijstraatje met een winkeltje waar je kunt zien hoe snoep gemaakt wordt. Sla ook de voormalige vissershuisjes in de smalle straatjes van de wijk Schnoor niet over.


Het raadhuis en de St. Petri-Dom.
  
De Bremer stadsmuzikanten.
  
De Böttcherstrasse.

Hamburg
Partner wilde vooral naar Hamburg vanwege Modelleisenbahn Wunderland (of Miniatur Wunderland). Inderdaad een spoorbaan met modeltreintjes, maar toevallig wel de grootste van de wereld! In een pakhuis in Speicherstadt zijn diverse steden uit de hele wereld nagebouwd, met als rode draad natuurlijk de treinen.

Een leuke wijk van Hamburg is Speicherstadt of HafenCity. Het deed me denken aan de Docklands in Londen. Het is nog deels in aanbouw en belooft erg hip te worden met sjieke winkels en leuke terrasjes met rieten strandstoelen. Via loopbruggen kom je langs prachtige, gerestaureerde pakhuizen en moderne appartementencomplexen. In één van die pakhuizen zit de Joop van den Ende Academy.


De pakhuizen van Speicherstadt.
 
Als je van Speicherstadt naar het centrum loopt, doe dat dan via de Deichstrasse.

Eh nee, dit is niet Venetië, het is de Alterkade in Hamburg.

Lübeck
Als je, net als ik, dol bent op marsepein dan is Lübeck jouw stad. Banketbakker Johann Georg Niederegger heeft hier het marsepein uitgevonden. In de hele stad zijn winkels van Niederegger te vinden. In de Breite Strasse, vlakbij de markt zit Café Niederegger waar ik overheerlijk marsepeinijs heb gegeten terwijl Partner een cappuccino met marsepein dronk.

Hou je niet van marsepein? Geen nood er is nog meer te zien in Lübeck. Al voordat je het centrum inloopt zou je vroeger een fotorolletje hebben volgeschoten. Je wordt werkelijk overdonderd door torenspitsen en schitterende gebouwen. Een zeer fotogeniek stadje dat je niet mag overslaan!


Eerste blik op Lübeck.
 
Ook de tweede blik mag er zijn. 😉

Marktplein met het raadhuis.

Advertentie

18 gedachtes over “De stedentrip: Bremen – Hamburg – Lübeck

  1. Ik heb wat Duitse vriend(inn)en, die meer dan eens reclame voor eigen land maakten 😉 Toevallig komt er ook één uit Lübeck! Heidelberg schijnt ook wel mooi te zijn, maar het meisje uit Braunschweig is echt al-tijd het enthousiastst over haar stad, dus misschien is die stad ook nog wel een bezoekje waard, haha.

      • Haha, ja volgens mij was het doel van die vriend(inn)en stiekem ook mij overhalen in hun land te gaan wonen. Zij woonden tenslotte allemaal (tijdelijk) in Nederland, dus de ik moest ook maar eens de grens over 😉

  2. Hele leuke blog….wel bijzonder deze steden waar je normaal gesproken niet in eerste instantie aan denkt. Thanks voor de tips! Heb je ook nog zo’n blog over Engeland? 😉

  3. Ik denk er inderdaad nooit over om naar een van deze steden te gaan, maar ik ben werkelijk dol op marsepein, dus misschien moet ik het toch maar overwegen… 😉

  4. Ik ben waarschijnlijk de enige mens op aarde die niet van stedentrips en op vakantie gaan houd. Ik heb altijd enorme heimwee. Gelukkig hoef ik ook nergens heen! Ik kan de hele wereld bekijken van achter mijn laptop. Thanks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.