Mijn wraak zal bitter zijn

Ik sta erom bekend temperamentvol te zijn. Dat is natuurlijk gewoon een charmante bewoording voor het hebben van een kort lontje. Als ik gelijk heb en ik krijg het niet, zou ik mijn schouders op kunnen halen, maar dat doe ik niet. Ik ga tot het uiterste om mijn gelijk te bewijzen, al is het drie jaar later.

Iemand die mij geen voorrang verleent en vervolgens met zijn hoofd schudt alsof ik degene ben die fout is krijgt een partij scheldwoorden naar en een denkbeeldige stoot voor z’n hoofd. Vervolgens ben ik uren daarna nog bezig deze persoon uit te foeteren en anderen uit te leggen wat me nu weer is overkomen.

Rolodex van het kwaad 
Wanneer het onrecht niet mijzelf betreft maar iemand die ik heel graag mag, dan kunnen bij mij zomaar de stoppen doorslaan. Het zien van veel detectives helpt dan ook niet. Als in een rolodex van het kwaad schieten de mogelijkheden om wraak te nemen voorbij. Te beginnen bij het simpelweg neerschieten met een pistool, via het minder bloederige vergiftigen naar een ontvoering, die natuurlijk al snel veel te lastig blijkt. Als ik wat gekalmeerd ben komen het houden van een brandende lucifer onder een broekspijp of stropdas aan de orde, het lek steken van banden en tenslotte het weigeren van het verkopen van een eigen kunstwerk aan deze personen (dat zal ze leren!).

Hoewel het best grappig is dit soort wraakacties te verzinnen, lucht het zelden op. Ik kan me ook niet voorstellen dat het daadwerkelijk uitvoeren van deze acties een goed of zoet gevoel met zich meebrengt. Het zal je eerder verdrietig maken en het zal een wat bittere nasmaak hebben.

Beter kun je het van je schouders af laten glijden en hopen dat diegene wat slechter slaapt of anders in het hiernamaals flink op zijn sodemieter krijgt. In het meest gunstige geval kun je er een spannende thriller over schrijven waarmee je met de snoodaard kunt doen wat je wilt en er ook nog geld aan verdient.

Mindfulness- en relaxtips in crisissituaties zijn welkom. 🙂

19 gedachtes over “Mijn wraak zal bitter zijn

  1. Ik kan ook uren nadien nog zitten foeteren hoor. Ik kan ook wel best wat tips gebruiken om te kalmeren. Zo heb ik deze nacht 3 uur wakker gelegen nadat ik mijn gillende moeder -die op een stoel stond in de living- heb moeten helpen. De poes had een levende muis binnengebracht en ging die niet loslaten. Ik kreeg het beest in 2 seconden buiten maar mijn humeur stond op onweer.

  2. Ik heb wel eens wraak genomen en ik moet zeggen dat het heerlijk was. Ik geniet nu nog een beetje na… 😛 Maar ik zal niet zeggen wat ik heb gedaan, haha! Misschien schrijf ik er nog een keer een blog over.

  3. een 10 daagse stilte meditatie (Vipassana) doet wonderen. mindfulness is daarvan afgeleid. westers jatwerk van een eeuwenoude techniek. google dhamma.org.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.