Luxeproblemen

In verband met de aangebroken vakantieperiode gaat mijn blogfrequentie tot eind augustus van drie naar twee keer per week. 

Over vakantie gesproken, binnenkort is het weer zo ver. Dan begint de stressweek waarin ik mijn koffer pak, drie keer de paspoorten kwijt ben, de batterij van mijn fototoestel niet kan vinden en natuurlijk geen geschikte kleding heb om mee te nemen. Ook moet ik mij weer verdiepen in mijn reisblog, hoe werkt het ook al weer, wat is mijn wachtwoord en ga ik het mijzelf weer moeilijk maken door elke dag een uitgebreide blog te plaatsen met foto´s.

Hamburg

Rondreis
Wanneer we een (auto)rondreis maken, vinden we het wel leuk om het thuisfront op de hoogte te houden van onze spannende reisavonturen. Dan weten ze meteen dat we weer veilig aangekomen zijn op de volgende bestemming. Bij thuiskomst hoeven we mensen nooit lang te vervelen met verhalen en foto´s, dat hebben we tijdens de vakantie al gedaan. ;-)Voor mij is een vakantie een succes als ik leuke en goeie foto’s heb gemaakt.
“Hebben jullie een leuke vakantie gehad?”, vraagt mijn schoonmoeder bij terugkomst.
“Dat weten we niet”, antwoordt Partner dan. “We hebben de foto’s nog niet gezien.”
Tegenwoordig kunnen we onderweg al zien of de vakantie een beetje geslaagd is en het e.e.a. zonodig bijstellen (haha).

Morecambe (UK)

Cameraatje
Al een tijdje zit ik nu te denken over een andere camera. Vroeger toen er nog geen digitale camera’s bestonden had ik een spiegelreflexcamera. Dat gesleep met minimaal drie kilo aan bagage werd ik enorm zat. Ik maakte er ook geen bijzondere foto’s mee (dat ligt aan mij, niet aan de camera). Toen kwam mijn (huidige) Lumix, een toestel dat eruit ziet als een spiegelreflex maar het niet is. De lens kan niet verwisseld worden, maar er zit een prima Leicalens op (36mm-432mm, zeer goede lichtsterkte).

De laatste tijd wil de Lumix echter af en toe niet scherpstellen en kom ik er halverwege de dag achter dat ik terug moet om de foto’s opnieuw te maken. Dat is natuurlijk balen. Bovendien kan ik op het schermpje van deze zeven jaar oude camera niet goed zien wat ik nou precies in beeld heb. Zeker niet als de zon schijnt. Dit leidde vorige week op de Floriade nog tot een grappig moment (voor anderen) omdat ik een foto maakte met de lens er nog op zonder het te merken.

Ik kan niet kiezen
Het blijft wel moeilijk om een keuze te maken tussen de vele camera’s. Wordt het een systeemcamera, een geavanceerde compactcamera of toch een spiegelreflex? Ik wil natuurlijk niet het risico lopen dat ik straks een ‘verkeerde’ camera koop én een mislukte vakantie heb. 😉 Luxeproblemen dus.

15 gedachtes over “Luxeproblemen

  1. Leuk dat je je thuisfront tijdens je vakantie zo op de hoogte houdt! Camera’s kiezen vind ik ook altijd lastig! Ik wil zelf ooit een keertje een goede spiegelreflex, maar ja, dan moet je inderdaad ook wel een beetje weten hoe je daar het beste uit kan halen 😉

  2. Poeh, moeilijk hoor, kiezen.
    Zelf heb ik een gewone digitale, maar zo’n spiegelreflex lijkt me ook wel wat. Zeker als ik zie wat voor foto’s mijn oom & broer er mee maken. Succes met kiezen!

  3. Ik zeg je heel eerlijk dat ik ook pas een leuke vakantie heb gehad als mijn foto’s goed gelukt zijn. Niet dat dat het enige is wat telt, maar ik hou gewoon van foto’s en fotograferen. Vorig jaar heb ik na heeeel lang twijfelen toch een spiegelreflex camera gekocht en ben er nog iedere dag blij mee. Helemaal als ik de foto’s terug zie en ontdek dat de mijne een stuk mooier zijn dan mijn reisgenoten. 😉 Ik zeg dus: spiegelreflex! (Ik heb zelf de Canon EOS 550D)

  4. Moeilijke keuze! Maar ik denk niet dat je op ons af moet gaan, doe wat je gevoel zegt! Echt het stomste dat je kunt horen, ik kan zelf ook nooit kiezen namelijk 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.