Ik geloof niet in vliegen

Partner is dol op een stedentrip als we een weekendje weggaan. Ook als we een ´echte´ vakantie gaan bespreken, mag dat wat hem betreft best een lange stedentrip zijn. Zoals de keer dat we tien dagen naar Londen zijn geweest. Maar een combinatie van meerdere steden is ook goed. We hebben bijvoorbeeld een keer een rondreis München-Budapest-Praag-Dresden gedaan.

Vliegangst
Zo komt het dus dat we aardig wat steden op ons ‘geweest-lijstje’ hebben staan. Steden in Europa welteverstaan, Partner houdt namelijk niet van vliegen. Eénmaal heeft hij in een vliegtuig gezeten op weg naar Kreta. Dat vliegtuig moest terug wegens problemen en hij is er sindsdien niet meer ingestapt. De reis naar Kreta heeft hij overigens wel gemaakt, met de trein en de boot is hij naar Griekenland afgereisd.

“Ik geloof niet in vliegen”, zegt hij altijd tegen mensen die vragen waarom hij niet in een vliegtuig stapt. “Ik geloof gewoon niet dat zo’n groot vliegtuig echt in de lucht kan blijven.”
Hij is weleens bang dat hij mij tegenhoudt, dat ik wel graag in een vliegtuig zou stappen om verre reizen te maken. Stiekem ben ik blij dat ik niet hoef, want de keren dat ik in een vliegtuig zat waren ook niet mijn allerbeste momenten. Hoewel ik best een keer naar Canada zou willen of op een hagelwitstrand met wuivende palmen zou willen liggen.

New York
De favoriete stad van Partner is New York. Nee, hij is er nog nooit geweest. Toch is het zijn favoriet. Er schijnt een boot heen te gaan, die er zo’n zes á zeven dagen over doet. Dat zou een vakantie van drie weken kunnen zijn, een week heen, een week in New York en dan weer een week terug met de boot. Partner is wel enthousiast, het lijkt hem wel wat ook al zit je een paar dagen midden op zee zonder ergens aan te meren.

Er is alleen één probleempje, ik ben niet zo dol op varen. Overdag gaat het prima, dan kan ik de horizon zien en uitkijken over zee. ’s Nachts doe ik echter geen oog dicht door het lichte geschommel en de gedachte aan de donkere diepte onder me. Een overtocht naar Noorwegen of Groot-Brittannië kan ik nog wel aan, maar naar de USA?
Zie je, ik geloof gewoon niet in varen. Dat zo’n boot een week op zee is en blijft drijven zonder dat het verslonden wordt door zeemonsters bestaat gewoon niet.

We blijven dus lekker in Europa. 🙂

18 gedachtes over “Ik geloof niet in vliegen

 1. Goede combi zijn jullie. Jammer dat je niet met de auto naar NYC kan. 😉
  Hier gelukkig geen last van vliegangst. Misschien enigszins van vaarangst sinds 1,5 jaar.

 2. Een vliegtuig, nog nooit ben ik hier in geweest. Eng nee dat niet maar leuk vinden is ook een groot verhaal. Mijn vriend heeft wel heel veel gevlogen naar Thailand enz.. Nu hoeft hij ook niet zo nodig meer geloof ik.

 3. Leuk geschreven, het wordt dan nog wel lastig om in NYC te komen! Met varen heb ik ook niets, maar vliegen vind ik echt geen probleem! Dankzij het vliegtuig kan je veel zien en ben je overal zo 😉

  • Dank je. Ik hoop dat er binnenkort iets nieuws wordt uitgevonden waardoor we binnen een minuut ergens anders heen geflitst kunnen worden. 🙂

   • Beam me up Scottie! Dat is de oplossing voor jullie allebei haha

 4. Ik hou ook niet van varen, want je weet niet wat er allemaal onder je zwemt en stel dat het zinkt? Een vliegtuig vind ik dan fijner haha. Leuk geschreven! En Europa is net zo leuk! 🙂

 5. Ik denk niet dat zo een gevaarte schommelt hoor. Ik heb ook schrik van vliegen -omdat ik een keer bijna gestikt ben in het vliegtuig- maar ik sta liever doodsangsten uit dan 10 uur op de trein te zitten. Ik zou trouwens helemaal niet weten hoe ik naar Egypte zou moeten raken, zonder vliegtuig :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.