Spelen met zand

Ik kom niet zo vaak op het strand, vroeger al niet, ook zat ik niet vaak in de zandbak. Dat is eigenlijk wel jammer. Ik denk dat ik daardoor een carrière als zandspeler misgelopen ben. Boetseren met klei is soms al lastig, maar als ik dat met zand zou moeten doen kwam er niets van terecht. Er zijn echter mensen die met of op zand de mooiste dingen kunnen maken.

De zanddanser

In Nieuw-Zeeland loopt bijvoorbeeld Peter Donnelly rond op het strand of eigenlijk loopt hij niet, hij danst. Met behulp van een stok en een hark maakt deze zanddanser enorme zandschilderijen.

Jim Denevan danst niet over het strand, maar ook hij maakt mooie zandtekeningen.

 

Zandsculpturen

Hoe mooi zandschilderijen er ook uit zien. Ik heb erg veel bewondering voor mensen die kunnen ‘boetseren’ met zand. Het is geweldig om te zien hoe deze zandkunstenaars zandkastelen, mensfiguren of dieren uit een zandhoop tevoorschijn kunnen toveren.

Wil je zelf naar zandsculpturen gaan kijken? In Garderen is van 21 april t/m 27 oktober dit jaar het zandsculpturenfestijn, die dit jaar in het teken staat van de geschiedenis van het Koninklijk Huis.

Zandkunst
Onderstaand filmpje kennen jullie misschien al. Als ik aan tekenen met zand denk, denk ik aan dit meisje (Kseniya Simonova) tijdens Ukraine’s Got talent vertoonde ze haar kunsten.

18 gedachtes over “Spelen met zand

  1. “….denk ik aan dit meisje (Kseniya Simonova) die tijdens Ukraine’s Got talent haar kunsten vertoond” – kleine correctie – meisje is een het-woord – kan nooit “die” zijn; die is voor een “d”-woord). Alle het-woorden zijn nog steeds “dat”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.