Lekker druk of verslaafd?

DSC02100Ik ben de laatste tijd lekker druk bezig. De keramieklessen die ik volg zijn bijna afgelopen vanwege de vakantietijd en dat betekent dat ik twee maanden niet kan glazuren en afbakken. In plaats van een beetje af te bouwen, draai ik nu op volle toeren om maar zoveel mogelijk af te maken zodat het nog snel meegebakken kan worden.

Klein maar fijn
Ik heb een groot werkstuk staan dat al een paar weken bijna af is, maar ik maak tussendoor steeds kleine schaaltjes, labels, hangers en appeltjes. Dat is namelijk makkelijk om te maken, het is redelijk snel klaar en het droogt als een tierelier. Binnen een week kan het de oven in. Het grote werkstuk moet als het af is nog minstens drie weken drogen.

 

Het helpt dan ook niet als je een schaaltje, dat je als give away gaat versturen, nog even meeneemt naar je werk om te laten zien voor je het naar het postkantoor brengt. Ik heb meteen mijn eerste creatie verkocht (yeah!). (Maak je geen zorgen Laura, je schaaltje is onderweg.)

Extra les
Deze week ben ik zelfs een keer extra naar les geweest om al die pietepeuterige dingetjes die ik gemaakt had te glazuren. Dat had als bijkomend voordeel dat ik de eerste helft van Nederland tegen Duitsland gemist heb. Ik kon dus heerlijk relaxt glazuren, terwijl de rest van Nederland op het puntje van de stoel zat te tieren en te schelden op de prestaties van Oranje.

Nog even surfen
Als ik dan thuiskom wil ik ook nog even achter de laptop om de social media te checken. Zijn er nog berichtjes op twitter, facebook of mijn blog? Zijn er nog andere blogposts die nodig gelezen moeten worden? Ik zit dan al snel een uur naar het scherm te staren. Met als gevolg dat ik in bed nog lig na te denken over nieuwe creaties, blogposts die ik nog moet plaatsen, give aways die nog verstuurd moeten worden enzovoorts.

Afgelopen week was de keramiekles wat uitgelopen en het was al donker in de woonkamer toen ik thuiskwam. Ik zag de laptop liggen en sloop erheen. Ik klapte het scherm open en er viel een briefje uit, het was van Partner.
“Schat, kom nou gewoon naar boven. Dan kun je nog even lezen voordat je gaat slapen.”

16 gedachtes over “Lekker druk of verslaafd?

 1. haha leuk om zo’n briefje te vinden!!
  En, ben je direct naar boven gegaan?
  Ik vind het wel erg handig dat je alles op je keramiekles kunt afmaken.

  De laatste paar dagen ben ik ook aardig op dreef met mijn verhaaltjes. Ze spoken door mijn hoofd. Ik val er mee in slaap en sta er mee op. Niet dat ik het erg vind. Ik vind het leuk dat de teksten en ideetjes mij nu eens aan komen waaien 🙂

  • Ja, nadat ik uitgelachen was ben ik meteen naar boven gegaan. 🙂

   Wat fijn dat je nu zo’n aanwaaiperiode hebt. Jammer dat dat vaak ’s avonds laat is.

 2. Zolang je nog slaapt, eet en naar je werk kan, vind ik niet dat je verslaafd ben. Daarbij wat zou daar mis aan zijn, zo inspirerend!

 3. Ah, das lief van Partner! Heeft ie goed gedaan. Hij weet wat je nodig hebt 😉

  Ik vind dat kabouterhuisje snoezig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.