Eén onweersbui alstublieft

Je kunt mij een groot plezier doen met een flinke onweersbui. Ter inspiratie voor spannende verhalen bedoel ik dan. Als ik er zelf middenin zit ben ik er minder blij mee. Wanneer de eerste lichtflits de hemel doorklieft, veer ik op en spits mijn oren om niets te hoeven missen van de daarop volgende rollende donder.

Vanaf de bank zie ik hoe donkere wolken voorbijrazen en de takken van de bomen wild heen en weer zwiepen. De regen stort zich vol overgave op het dakraam. Niets heerlijkers dan comfortabel hangen op de bank of diep wegduiken onder je dekbed terwijl je de hoofdpersoon uit je verhaal lekker buiten voor een dichte deur laat staan. Ga maar eens uitzoeken hoe je dit onweer moet overleven.

Menig snodaard werd in mijn fantasie geboren tijdens een hels onweer om de rest van zijn leven nergens meer voor te deugen. Regelmatig worden er lijken versleept in de stromende regen omdat criminelen daar nou eenmaal de voorkeur aangeven. Op een warme zomeravond doe je zoiets gewoon niet, dan rooster je de ‘lijken’ op de BBQ. Ook liet ik eens een man om het leven komen, door de bliksem getroffen, toen hij met een spade iemand de genadeklap wilde geven. Ik kan er niets aan doen, bij de eerste donderklap gaan de radartjes in mijn hoofd draaien en trekken moordenaars hun jas aan om ‘buiten te spelen’.

Wat als je nou middenin zo’n heftige scene zit en het zonnetje schijnt vrolijk door je venster naar binnen? Geen nood, daar heb ik de perfecte oplossing voor. Met een selectie aan regen- en onweersbuien op cd kan ik door mijn ogen te sluiten in de juiste sfeer komen.
Als donkere wolken zich samenpakken kun je het, als hoofdpersoon in mijn verhalen, wel schudden!

In het kader van de thrillermaand en het ´schitterende zomerweer´ heb ik deze blogpost uit juni 2011 opnieuw geplaatst.

20 gedachtes over “Eén onweersbui alstublieft

  1. Onweer kan ook heel mooi zijn om naar te kijken! Wel als het ver weg is, haha. Helaas gaat het hier eigenlijk altijd gepaard met regen, maar ik heb ook eens heerlijk in het park naar prachtige onweer gekeken, zonder regen en bij zeer aangename temperatuur. De lucht kleurde helemaal roze met paars en de flitsen waren fascinerend om te zien 🙂

      • Je moet je cam op “bulb” zetten (als je een spiegelreflex hebt) en pas indrukken of loslaten als de flits is geweest (zit per camera weer een klein verschil ik. 🙂 Ik wil graag oefenen (tijdens een donkere avond of nacht donder en flits bui) maar voorlopig is het erg zonnig hier.

  2. “Ik kan er niets aan doen, bij de eerste donderklap gaan de radartjes in mijn hoofd draaien en trekken moordenaars hun jas aan om ‘buiten te spelen’.” Geweldig beeldend, dit !

  3. Ik heb een heel dubbel gevoel bij onweer. Aan de ene kant vind ik het fascinerend en aan de andere kant ben ik er doodsbang voor. Ik zie het graag flitsen maar die klappen erna vind ik toch echt minder. Het verhaaltje blijft echter leuk en ja, bij die beelden kan ik me voorstellen dat je fantasie behoorlijk met je aan de haal gaat. 😉

  4. Ik hou van onweer. Het dondert hier toevallig net in de verte en ik geniet er van. Hé, onweer! Hier moet je zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.