Zoektermen en cijfers

Bij een jaar bloggen horen natuurlijk ook wat feitjes en cijfers. Een eerste feit kan ik naar aanleiding van deze blogweek al meegeven. En dat is dat het elke dag bloggen deze week wordt beloond met extra veel bezoeken. De Appelig blogweek is nu al mijn best bezochte week ooit en ik moet nog twee dagen! 🙂

Zoektermen
Behalve bekenden en bloggers surfen er ook veel onbekenden naar mijn blog. Ze typen bijvoorbeeld de zoekterm ‘dikke dames keramiek’ in Google in en dan laat Google mijn blog op de eerste pagina zien (onderaan weliswaar, maar toch).

Veruit de meest populaire zoekterm is een combinatie van dikke dames en klei of keramiek (10% van het totaal aantal zoektermen). Op nummer twee staat een combinatie van de woorden schilderijen en dikke dames (4%). Op nummer drie staat Escher (2,5%).

Dat mensen via deze zoektermen op mijn blog komen heb ik voornamelijk te danken aan de artikelen Mollige dames in de kunst en Een serie mollige dames. Mollige dames in de kunst is op 8 maart geplaatst, maar het is mijn best gelezen blogpost ooit. Gevolgd door In de file voor Escher, ook uit maart.  

Medebloggers
Dat andere bloggers heel belangrijk zijn voor mijn blog blijkt ook uit de cijfers. Via blogrolls en reacties die ik op andere blogs achterlaat wordt er doorgeklikt naar Appelig. Wiebeline levert veruit de meeste bezoekers aan, gevolgd door Ariadnesdraad en Lauradenkt.

Dat deze dames zelf ook niet vies zijn van het geven van commentaar blijkt uit weer een ander staatje. Ariadnesdraad en Lauradenkt strijden voortdurend om de eerste plaats als het gaat om reacties achterlaten. Deborah en Rianne (Wiebeline) volgen op plaats drie en vier, Anke en Deijsprinses op vijf en zes.

Dames (en ook andere niet genoemden) hartelijk dank voor jullie doorlinks en commentaar!

Prognose
Als ik de bezoekersaantallen van het afgelopen jaar per maand op een rijtje zet word ik daar heel blij van. Ik mag alleen maar hopen dat deze lijn zich ook het volgende jaar doorzet of gelijk blijft (dan ben ik ook heel tevreden).

Ik neem aan dat jullie morgen weer gezellig langskomen voor de laatste dag van de Appelig Blogweek met een give away?

Tot morgen!

18 gedachtes over “Zoektermen en cijfers

  1. Leuke zoektermen! En leuk dat ‘mijn’ lezers de weg naar jouw blog ook weten te vinden. Heb ik je niet voor niets warm aanbevolen.
    Veel succes met je tweede blog jaar. Dat de bezoekersaantallen maar gestaag mogen blijven stijgen (al schrijven we natuurlijk voor onszelf ;-p )

  2. Wat leuk om te weten.. En het doet je denk ik ook wel goed om te zien dat er een groei in je aantal bezoekers zit. Ik zou ook eens naar mijn cijfers moeten kijken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.