Weet je wel?

Toen ik vorige maand genomineerd werd voor een Blogger Award ‘moest’ ik een aantal weetjes over mezelf vertellen en ik kreeg nog leuke reacties ook! Ik kan me niets leukers bedenken dan over mezelf en mijn bezigheden te praten dus dat treft. 😉

Weetjes

 • Pas op mijn 27e haalde ik mijn rijbewijs. Ik verkondigde altijd dat ik absoluut niet wilde autorijden vanwege het milieu. In werkelijkheid durfde ik gewoon niet omdat ik het allemaal te snel vond gaan. Tijdens mijn eerste autorijles reed ik dan ook 30 km per uur.
  “Als je durft, mag je wel sneller”, zei de instructeur. “Oke”, zei ik en bleef de hele les 30 rijden. Inmiddels gaat het stukken beter met die snelheid. Je zult mij en mijn C2 1.6 VTS er niet gauw op betrappen dat we te langzaam rijden. 😉
 • Ik heb last van vakantiestress. Vlak voordat ik op vakantie ga en op de heenreis, vind ik vakantie verschrikkelijk. Ik roep in deze periode vaak tegen Partner dat hij me moet beloven dat we volgend jaar niet gaan. Daarna neem ik een migrainepilletje in.
 • Ik ben dol op films die iets sprookjesachtigs in zich hebben. Daar raak ik erg door geïnspireerd. Voorbeelden? (Klik op de titel voor de trailer.) Lemony Snicket A Series of Unfortunate Events, Perfume, Moulin RougeChocolat en Stranger than Fiction.
 • Mijn favoriete drank is thee. Dutch tea blend van Pickwick staat op één, gevolgd door Jasmine Delight van Rituals. Ik neem natuurlijk nooit iets bij de thee ;-), maar als ik dat wel zou doen dan vind ik een combinatie van chocola en sinaasappel on-weer-staan-baar. Nieuwste ontdekking is het Zaanse huisje van AH. Met noga, mellow cakes of marsepein kun je me ook heel erg blij maken.
 • Renate Dorrestein is mijn favoriete schrijfster. Hoewel ik nogal beduusd achterbleef na het lezen van haar eerste boek Buitenstaanders, ben ik daarna naar Renate Dorrestein in concert geweest. Daar las ze voor uit ‘Het duister dat ons scheidt’ terwijl ze begeleid werd door een orkest. Dat erg bijzonder. Daarna heb ik een heleboel boeken van haar gelezen. Ik heb vorige week ‘De stiefmoeder’ uitgelezen en het was weer een juweeltje.

Veelgesteld vragen

Wat doe je met al die beeldjes, potjes en schaaltjes die je maakt? Ga je het verkopen?
Als er interesse is in de creaties die ik maak, zou ik wel gek zijn als ik het niet zou willen verkopen. 🙂 Het is alleen niet zo handig om nu al te gaan verkopen als ik de beelden eerst nog wil exposeren. Het kopen van de dames en andere beelden kan na (afloop van) de expositie in november.

Kan ik ook bij je bestellen?
Ik wil wel dingen op bestelling maken als daar belangstelling voor is. Alleen kan ik niet erg snel leveren. Ik heb geen eigen spuitcabine en geen eigen oven. Daarvoor ben ik afhankelijk van anderen. Het kan dus zomaar een paar maanden duren voordat iets klaar is. Heb je hier vragen over? Neem dan even contact op.

Welk beeld vind je zelf het leukst?
Wat een vraag! Je vraagt toch ook niet welk van je kinderen je het liefst vindt?
Meestal vind ik het laatste beeld dat ik gemaakt heb het leukst. Ik leer er telkens weer iets bij en ik word ook hopelijk elke keer iets beter. Het is dan leuk om te zien dat je laatste creatie nét iets beter is dan de vorige. Ik heb wel een zwak voor Sybille (zie foto) en ook voor het meisje op de poef. 

Hoe gaat het met de jacht op de appeltjes?
Niet zo goed eerlijk gezegd. Het is ontzettend leuk om appeltjes te verstoppen, maar het is nog leuker als ze gevonden worden. De laatste is in januari gevonden en veel appeltjes zijn inmiddels al verdwenen. Ik denk dat ik afgelopen weekend mijn laatste appeltje verstopt heb in de Starbucks in Amsterdam. Lees de aanwijzingen als je wilt gaan zoeken.

Rara, wie ben ik?
“Je bent chaotisch”, zegt Partner als ik hem vraag mij te omschrijven. “Je doet dingen half of heel kort.” Hij voegt daar, lachend om zijn eigen spitsvondigheid, aan toe: “Je bent heel erg gefocust, totdat je wordt afgeleid.”
Ik moet Partner hierin voor een groot deel gelijk geven, maar hoe verklaar je dan dat ik alweer een jaar bijna onafgebroken aan het boetseren en bloggen ben?

Zo, dat is wel weer genoeg gewauwel over mezelf, tot morgen!

16 gedachtes over “Weet je wel?

 1. Hopelijk geldt ‘half of heel kort’ niet voor je partner 😉 Je bent tenslotte alweer een poosje gepartnerd 🙂

  gr. Margot

 2. Dat niet willen autorijden vanwege het milieu heb ik ook een tijdje gehad, haha. Maar uiteindelijk op mijn 20e al wel mijn rijbewijs gehaald. Gelukkig maar, want dat is soms toch wel handig om te hebben.

 3. Het is echt heel erg leuk om deze weetjes te lezen! Ik ben ook een theefan, maar dan liefst thee met veel honing. Ik begrijp best dat je je laatste kind het leukste vindt, dat heb ik ook met verhalen en/of schilderijen!

 4. Die locaties in Amsterdam liggen buiten mijn dagelijkse routes.. Misschien toch maar een keertje uitwijken naar de Starbucks 😉
  Ik wil wel meer weetjes hoor! I like! 🙂

 5. Leuk om te lezen! Ik ben zelf op mijn 18e begonnen met autorijden, maar reed de eerste paar lessen toen ook niet harder dan 50 hoor. Beter voorzichtig dan veel te hard zeg ik altijd maar. 😉

 6. Haha, ik zei ook altijd dat ik niet wilde autorijden vanwege het milieu. Uiteindelijk heb ik gewoon mijn rijbewijs op mijn achttiende gehaald, dus ik was er snel overheen 😛 Oh, en films met iets sprookjesachtigs zijn inderdaad heel mooi en inspirerend! Ik word er zelf altijd een beetje dromerig en vreemd van, haha.
  Leuke feitjes allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.