Eén jaar bloggen

Deze week staat in het teken van het éénjarig bestaan van mijn blog Appelig. In deze week blik ik kort terug op het afgelopen jaar, ik zal wat weetjes over mezelf vertellen, mijn logo wordt onthuld en er komt weer een give away! Voor deze gelegenheid ga ik in deze ‘Appelig blogweek’ elke dag een blogje plaatsen.

Op 21 mei was het precies een jaar geleden dat ik de workshop boetseren volgde bij Dorothé Arts in Utrecht. Na die workshop was ik om. Dit was mijn roeping voelde ik. De klei en ik, wij lagen elkaar wel, het klikte. Ik ging op zoek naar klei en materialen en maakte een twitteraccount aan waarin ik dit wereldkundig maakte.

Ik wil een blog
Meteen ook was het idee voor een blog geboren. Men had het mij al vaker gezegd, bloggen is echt iets voor jou. Zonder onderwerp wilde ik me er echter niet aan wagen. En nu had ik ineens mijn onderwerp. Ik zou mijn blogbezoekers meenemen op ontdekkingsreis in de creatieve wereld van klei. Op 28 mei 2011 ging mijn eerste blogbericht de digitale wereld in en nu een jaar later ben ik 166 blogposts en ruim 21.000 kliks verder.

Mijn gasten
De eerste paar maanden kwamen er vooral vrienden, familie en collega´s op mijn blog. Ik sprong een gat in de lucht als ik meer dan 20 kliks op een dag had. Nu zou ik van dat aantal flink balen.
Vanaf september realiseerde ik me dat ook andere bloggers de moeite van het lezen waard waren. Zo groeide mijn bloggersgroepje en ook de bezoekersaantallen op mijn blog. De meeste bezoekers komen echter per ongeluk op mijn blog terecht. Ze typen een zoekterm in Google in (liefst één die iets met keramiek of appelig te maken heeft) en voila daar verschijnt mijn blog.

Bloggen en boetseren
Mijn leven is behoorlijk veranderd door dat bloggen en boetseren. Voorheen plofte ik doodmoe op de bank neer na een dag werken. Nu gaat meteen de laptop aan als ik thuiskom want ik ‘moet’ nog een stukje schrijven en lezen wat anderen geschreven hebben. Op dinsdagavond ga ik naar keramiekles en op donderdagmiddag en in het weekend vind je me met mijn handen in de klei. Maak je overigens geen zorgen over Partner, hij is blij dat hij nu ongestoord voetbalwedstrijden kan kijken op de bank.

Het doel, bij de start van mijn blog, was om vaker creatief te zijn. Volgens mij is dat doel wel bereikt. Misschien wordt het tijd om de subtitel van mijn blog – (Appelig) wordt creatief – te veranderen …

Tot morgen!

23 gedachtes over “Eén jaar bloggen

  1. Gefeliciteerd! Mooi om zo de geschiedenis van je blog te horen. 🙂 je hebt een fijne blog om te lezen en ik ben fan van je kunstwerken, maar dat wist je al..

  2. Ja inderdaad, de tijd gaat snel.. Gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van je blog. Ik ben op je blog gekomen omdat ik via WP aan het zoeken was op hardloop verhalen. Toen kwam ik bij jou uit met Nordic Walking 🙂 Daarna ben ik eigenlijk blijven plakken. Dat was ongeveer toen ik met mijn blog begon.

  3. Wat leuk om te lezen! Ik dacht eigenlijk dat je al veel langer bezig was met klei, omdat je werken er zo mooi uitzien 🙂 Zeker je dames, daar ben ik echt fan van, haha!

  4. Gefeliciteerd! Benieuwd naar de rest van deze week 🙂 Ik vind het trouwens wel grappig dat je ging boetseren en dat tegelijkertijd een mooi moment voor Twitter vond, haha.

  5. Proficiat! Ben ik even blij zeg, dat jij creatief bent geworden! Je schrijft leuk, geeft geweldige commentaartjes en maakt lovely ladies. Ik kijk al uit naar de volgende creatie(s) …

  6. Gefeliciteerd met jouw éénjarig bestaan! Of eigenlijk die van je blog. (Ik ben een beetje moe, haha) Ga vooral zo door, ik kom hier met plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.