Kunst kan de boom in

l13Ik was op zoek naar iets waar de dametjes, die ik van klei maak, op konden zitten. Nu zitten ze op de boetseerkamer op de rand van een tafel en kastje soms gevaarlijk met de beentjes te bungelen. Ik wilde het graag wat veiliger.

Mijn altijd behulpzame collega Reitse (ook wel bekend van zijn gastblogjes over klei) had natuurlijk een oplossing voor me. Hij had met zijn zoons hout gehakt en zag er wat bruikbare stukken tussen zitten. Of dat niet wat voor mijn dametjes was, vroeg hij. Een week later had ik een kofferbak vol (bij een C2 is dat al snel ;-)).

Er zitten verschillende vormen tussen waar ik kleine en grote dames op kan laten rusten. De bestaande dames zien de houtblokken in ieder geval wel zitten (zie foto).

Boomkunstenaars
Ik was benieuwd of er ook boomkunstenaars waren. Mensen die mooie figuren zagen uit hout bijvoorbeeld. Op boomkunst.nl zat ik meteen goed. Dat is de website van Hans Nijmeijer en hij is boomsculpturist. Hij klimt de boom in met een gevaarlijk uitziende motorzaag en maakt o.a. abstracte beelden en dierfiguren.

Ik vind het zelf altijd heel kunstig als iemand een boomhut in elkaar kan zetten. Ik had er vroeger graag eentje gewild. Wat zeg ik? Ik zou er nog steeds wel eentje willen! Dan heb ik het niet over een paar planken en een zeiltje als dak. Boomhutten zijn hot, voor jong en oud en er zijn inmiddels diverse aanbieders. Op boomhut.nl vond ik een paar hele mooie exemplaren. En ook de hutten hieronder mogen er wezen.

 

En als je dan geen ruimte hebt in de tuin, maar je wilt wel een boomhut? Jacqueline Tijssen die ook op de Goudse Keramiekdagen aanwezig was heeft daar wel een oplossing voor. Zij maakt gewoon een boomhut van klei.
Zo, nu jullie weer. 🙂

Appelig blogweek
Ik wil alvast de Appelig blogweek aankondigen die volgende week van start gaat. Deze week zal in het teken staan van het éénjarig bestaan van mijn blog Appelig. Ik blik kort terug op het afgelopen jaar, ik zal wat weetjes over mezelf vertellen, mijn logo wordt onthuld en er komt weer een give away! Voor deze gelegenheid ga ik in deze ‘Appelig blogweek’ elke dag een blogje plaatsen.

15 gedachtes over “Kunst kan de boom in

  1. Wat zien die dames er leuk en tevreden uit op die houtblokken! 🙂 Ik vind die boomhutten ook altijd zo mooi, het is alleen jammer dat ik 1) geen boom heb en 2) geen houtskills heb. Ach, je kunt niet alles hebben, haha. Ik kijk uit naar je blogweek!

  2. een boomhut heb ik ook altijd willen hebben. Helaas heb ik tot mijn 18e in een flat gewoond haha. De boomstammen doen het goed bij de dames. Een leuk idee die blogweek. Suc6 met de voorbereidingen! (en ik ben erg benieuwd naar je logo hoor!!)

  3. Ziet er mooi uit op die houtblokken! En er bestaan inderdaad hele toffe boomhutten, in Zweden heb je zelfs een soort boomhuttenhotelkamers onder de toepasselijke naam Treehotel 🙂

  4. Die boomhutten doen me denken aan de eerste aflevering van het tweede seizoen van omroep Maxim (weet niet of je dat kent, is absurdistische humor, vind het zelf geniaal). Daarin gaat het om Finse blokhutten, hij gaat mensen interviewen die dat hebben 😛

    Maar goed, volgens mij hebben de dames het wel naar hun zin op de houtblokken!

  5. Ik heb ooit ergens gelezen (vergeef me de slechte bronvermelding) dat je ergens in boomhutten kunt overnachten.. misschien is het wat voor jou! 🙂

    Ik hoop dat je dames lekker zitten voorlopig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.