Nordic Walken, nu even niet

Ik schaam me diep. Ja, echt! Ik ben al zeker zes weken niet naar de Nordic Walkingtraining geweest. Dat is niet omdat ik het niet leuk vind, ik mis het en ik mis de mensen in mijn groepje ook. Er komt op de een of andere manier steeds iets tussen. Eerst was er een vakantie naar Zwitserland, toen een etentje met collega’s, vervolgens had ik tot tweemaal toe migraine. Ook ben ik een keer niet gegaan omdat ik per se verder wilde met boetseren. Gezien de expositie die voor het najaar gepland staat krijgt dat tegenwoordig vaak voorrang.

Sinds een paar weken heb ik helaas ook weer last van een slijmbeursontsteking in mijn schouder. Dat dacht ik tenminste. De fysio vertelde me dat het geen slijmbeursontsteking was maar mijn supraspinatus nog wat. Het voelt voor mij hetzelfde, het doet gewoon pijn en Nordic walken is daarmee eventjes van de baan. Eventjes maar, want het is juist goed om je arm te bewegen. Ik kan er alleen nog niet veel kracht mee geven.

Hoe komt het nou dat ik er weer last van heb? Ik was er ruim een half jaar vanaf. Vermoedelijk heeft het iets met het sjouwen van 30 (!) kilo klei te maken een paar weken geleden. Enthousiast had ik drie pakken klei aangeschaft en die moesten natuurlijk mee de auto in. En er ook weer uit, maar dat kon Partner mooi doen.

Nu ben ik dus veel aan het oefenen met mijn arm. Heen en weer zwaaien en oprekken, vooral niet stilhouden want ik heb mijn arm hard nodig. Ik wil voorkomen dat ie straks helemaal vast zit en dat mijn kleipoppetjes zitten te verdrogen omdat ik er niet mee verder kan.

Na de enthousiaste reacties op mijn vorige Painttekening, denk ik dat ik er in doorga (of doorsla). Het is overigens mijn linkerschouder die pijn doet en niet, zoals in de tekening, de rechter. Ik heb bij dit zelfportret een spiegel gebruikt, vandaar. 🙂

14 gedachtes over “Nordic Walken, nu even niet

  1. Je hebt paint talent. … Last van je schouder is minder. Of het nu een slijmbeursontsteking betreft of een superspin .. Sterkte er mee. Ik hoop dat je snel weer aan het boetseren kunt.

  2. Hahahaha.. Ik vind je tekening briljant! Komen die ook bij je expositie? 😛 Hoop voor je dat het snel over is.. Heb je er geen last van met boetseren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.