Goudse Keramiekdagen overweldigend

Door Lina BekerienéMijn voeten tintelen en mijn ogen branden. Voor mijn ogen blijven de beelden als snapshots voorbij schieten, ideeën in mijn hoofd vechten om de eerste plaats en ik wil maar één ding … boetseren tot ik erbij neerval.

Dat alles is het resultaat van een Hemelvaartsdag keramiek kijken. Het was gewoon too much! Mijn eerdere opmerking dat de Goudse Keramiekdagen misschien truttig zouden zijn, slik ik bij deze in. Ook mijn creatieve vriendin G., waarmee ik samen de expositie ga doen, zag haar vooroordelen als een glazen bol op de grond uit elkaar spatten. “Dit is geweldig!”, riep ze meer dan eens.

Ruim honderd keramisten toonden in even zoveel kraampjes hun werk. Het werk was zeer veelzijdig, van hypermodern of rustig tot ouderwets en druk beschilderd.
De inspiratie vloog je om de oren. We hebben erg veel foto’s gemaakt, behalve als er op de kraam stond dat dat niet mocht natuurlijk. 😉

In het mooie stadhuis van Gouda stond het beste werk van de deelnemers tentoongesteld dat je voor 1,50 euro kon bekijken. Door middel van het invullen van een formulier kon je stemmen op je favoriete kunstwerk dat dan kans maakt op de publieksprijs.
Er waren nog meer prijzen te vergeven. Buiten op een podium, namen telkens twee deelnemers het tegen elkaar op met het maken van de hoogste vaas of breedste schaal. Het was nog spannend om te zien ook.

Om kwart over elf liepen we het centrum van Gouda in en om vier uur liepen strompelden we er weer uit. Uiteraard hebben we ook nog anderhalf uur op een terrasje genoten van de zon en een uitgebreide lunch. Toch genoten we het meest van de soms zeer verrassende beelden en andere werken die we tegenkwamen. G. heeft weer heel veel ideeën gekregen voor het maken van nieuwe schilderijen. Ik raakte steeds meer in de put omdat ik nu al weet dat ik nooit lang genoeg leef om alles te maken wat ik wil.

Als we tegen die tijd zijn bijgekomen willen we volgend jaar weer gaan. Ik hoop er zelf ooit een keer te staan als ik goed genoeg ben. Dat zal als het meezit over een jaar of vijf zijn. 😛  Hieronder een impressie van wat we gezien hebben.

Advertentie

14 gedachtes over “Goudse Keramiekdagen overweldigend

 1. Ik kan me voorstellen dat je heeeeelemaal enthousiast wordt 🙂
  Over 5 jaar kom ik jou daar bezoeken !
  gr. Margot

 2. Ooooh het was echt GEWELDIG!!!!! Ik loop over van de inspiratie-kriebels…..
  Leuke blog….makes me smile 🙂

 3. Zo, dat ziet er nog behoorlijk druk uit ook. Dat keramiekschilderij van die Spanjaarden (?) ziet er trouwens erg mooi uit, zou ik wel aan mijn muur willen hangen!

 4. Het leuke van dit soort evenementen is dat je er zelf zo vreselijk veel inspiratie door krijgt. Ik hoop dat je snel kunt beginnen en een hoop kunt maken 🙂
  Vooral het stuk van van Raúl Pereda en Pilar vind ik erg mooi!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.