Kunst- of knoeiwerk

Na het plaatsen van de blogpost Collagekunst heeft Speelsekunst het er niet bij laten zitten. Ina heeft op haar eigen blog 10 tips voor het maken van collagekunst geplaatst. Ik was al van plan om een keer een collagekunst poging te wagen, maar nu werd het me wel heel makkelijk gemaakt.

Tanden erin
Na het lezen van de tips wist ik precies wat ik aan moest schaffen. Vorig weekend heb ik de klei dan ook even aan de wilgen gehangen en heb me op het maken van collages gestort. Ik had nog een hele stapel tijdschriften liggen en daar knipte ik alles uit wat met fruit te maken had. Na de stapel te hebben doorgewerkt legde ik alle tekstjes op een rij en kwam tot een grappig geheel.

Tanden erin – Tijd voor – fris & – zoet – Doe maar mandarijn – citroenen – kersje erop – Vol verse vitaminen – Puur natuur

Daar valt natuurlijk wel wat leuks van maken. Ik had een canvasdoek van 20-30 en legde alle knipsels er op. Van Ina moet dat lukraak, maar dat kan ik dus niet. Meteen zag ik dat het nogal proppen werd. Ik had ook nog een groter doek liggen van 40-50. Ik verfde het helemaal groen. Daarna gingen de knipsels erop. Tot slot is het de bedoeling dat je het met verf(spatten) ‘afmaakt’. Eerst durfde ik niet goed, maar toen pakte ik de ene na de andere kleur en er ontstond een vuurwerk van kleuren.

An apple a day
Na dit kunstwerk was ik nog niet klaar. Ik wilde er nog eentje maken. Ik ging weer op zoek en scheurde alle kleuren groen uit die ik kon vinden voor het plakken van een appel. Daarna zocht ik naar de letters: An apple a day …

Ik ben in ieder geval even heerlijk aan het kliederen geweest. En, wat vinden jullie ervan? Ga ik verder met collagekunst of verder met boetseren? 😉

 

20 gedachtes over “Kunst- of knoeiwerk

 1. Nou die collagekunst ziet er ook best leuk uit……… (tenminste als plaatje)
  Die appel en die J, die er duidelijk in aanwezig zijn…………..
  Dus beide…… Boetseren en Collagekunst of wisselend, nou ja je moet het zelf maar weten. Zelf weten waar je jezelf het meest in kunt ‘uitleven’, wat voor jezelf het beste ‘aanvoelt’.

 2. Als dit kliederen is, dan ben je wel een hele nette kliederaar 😉 Maar ik vind ze wel mooi geworden en die woorden zijn inderdaad ook grappig uitgekozen zo. Leuk!

 3. Wat heb je dit leuk gedaan zeg !
  Persoonlijk vind ik de linker(groene) het mooist maar de rechter vind ik leuk bedacht !
  GAAF dus !!!

 4. Dag josé,
  Grappelig, je collagekunstjes. Als je gevoel hierbij goed is, lekker boetseren én collages maken. Ik ben ook geïnspireerd door Ina.
  Met creatieve groet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.