Recyclekunst

Net als bij de de blogpost over koffiekunst kreeg ik ook voor deze blogpost een tip van de zoon van mijn collega. Dit keer was hij enthousiast over de cd-beesten van Sean Avery.

Sean Avery
Sean E Avery is een schrijver/tekenaar van kinderboeken die ook nog beelden maakt van door de mens gemaakte materialen zoals cd’s en computeronderdelen. Het is ongelooflijk hoe levendig de dieren, gemaakt van dode materialen, eruit zien. Hieronder Squidy (links, van diverse onderdelen) en Humming Bird (van CD’s).

Leo Sewell
Toen hij jong was woonde Leo Sewell naast een werf waarvandaan hij veel rotzooi mee naar huis nam. Als tiener maakte hij al kunstwerken van gevonden voorwerpen en huishoudelijke materialen. Tegenwoordig haalt hij zijn materialen van vuilnisbelten en maakt er de leukste sculpturen mee. Ik vind de Big Appel wel leuk (maar niet om zelf in de tuin te hebben).

 

Ik wil die rotzooi niet in huis
Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd. Heb je zelf wel eens iets van de vuilnisbelt of van de straat gehaald om op te knappen of om er kunst van te maken?

14 gedachtes over “Recyclekunst

  1. Ik heb wel eens van rommelmarkten wat meegenomen en opgeknapt, zoals de spiegel die nu bij ons in de slaapkamer hangt 🙂

  2. Ik heb dat wel eens gedaan, echt met rotzooi (vooral kleine prulletjes in dit geval) gevonden op straat. Was een knutselopdracht in groep 8 ofzo. Was best leuk om eens te doen, apart wat je zo allemaal kan vinden ook. Maar mijn kunst was niet de moeite waard om te bewaren, haha!

  3. Wow, die kolibri is ronduit prachtig. Dat zou ik zeker willen kunnen maken van mijn oude cd’s maar ik vrees dat ik de kneepje van het vak niet zo goed onder de knie heb. Momenteel heb ik nog niet echt iets kunnen recycleren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.