Nordic walken zonder stokken

Na een heerlijke lentedag, had ik weer eens echt zin om te Nordic walken. Ik pakte mijn paarse knipperlichtjes, trok mijn jas aan en sprong in de auto. In een stevig tempo reed ik naar de verzamelplaats waar ik erachter kwam dat ik mijn stokken vergeten was. En als er één ding moeilijk is, dan is het wel Nordic walken zonder stokken!

Meerennen
Vorig jaar heb ik dat overigens wel een keer gedaan. Mijn slijmbeursontsteking was zo heftig dat ik de stokken ab-so-luut niet kon gebruiken. Omdat ik wel graag wilde meedoen, besloot ik een keer zonder stokken te lopen. Dan begrijp je meteen waarom je de stokken nodig hebt. Ik kon de groep namelijk niet bijhouden. In stevige pas liep ik mee en zorgde dat ik vooraan in de groep zat, maar al snel zakte ik af tot ik uiteindelijk achteraan bungelde. Dan trok ik een sprintje en rende tot ik weer vooraan de groep was enzovoorts. Tussendoor een beetje gezellig babbelen met de medelopers zat er niet in. Hijgend en met een rood hoofd maakte ik het uur vol.

In de schemer
Ik was deze keer mijn stokken dus vergeten. Gelukkig heeft de trainster altijd extra stokken in de auto liggen en ik kon gewoon mee doen. Het was de laatste keer dat we hier verzamelden. Hier lopen we door woonwijken heen en zijn de paden verlicht. Dat is best prettig als het schemert of als de zon onder is. Zodra de zomertijd ingaat verhuizen we naar een natuurgebied zonder lantaarnpalen, maar met veel natuurschoon om ons heen. Heerlijk genieten dus! De knipperlichtjes kunnen weer opgeborgen worden tot oktober.

15 gedachtes over “Nordic walken zonder stokken

  1. Dit zelfde is mij ook al overkomen.
    Je voelt je opeens zo kaal, vlak voor de start !
    Gelukkig heb ik het gered om ze thuis op te halen, dat moest wel in volle galop…….maar ik heb het gered.

  2. Mijn moeder heeft mij een keer aangeleerd welke houding je aanneemt bij het lopen, waardoor het dus sneller gaat. Dus meestal als ik haast heb, neem ik meestal die houding aan met lopen. Je merkt dat zeker dat het sneller gaat.

  3. Wat heerlijk dat het straks weer in de natuur kan in plaats van in een woonwijk. Is toch veel fijner, lijkt mij.. Grappig dat je zonder stokken zoveel meer moeite moest doen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.