Nordic walken met plezier

Natuurlijk vind ik het leuk om te Nordic walken, anders was ik er al lang mee gestopt. Lekker een uurtje buiten met gezellige mensen. Toch kostte het me vaak moeite om daadwerkelijk de stokken te pakken en te gaan. De laatste maanden is dat echter veranderd. Misschien heeft dat wel iets met de lente te maken, maar ik kijk er nu naar uit en heb zin om naar de training te gaan.

Fanatiek
Soms lopen we een flink eind, een andere keer doen we wedstrijdjes. Dan verdelen we de groep (van ca. 10-12 personen) in kleine ploegjes en lopen we een estafette. Als ik ons dan zo op een rijtje zie staan en gaan, heb ik toch de neiging om te willen winnen. Eerst vond ik dat een beetje kinderachtig van mezelf en probeerde ik het ongemerkt te doen. Maar dan merk je dat anderen er ook last van hebben. Ze beginnen wat sneller te lopen, kijken schichtig naast zich en op het laatst ben je zonder dat je het eigenlijk wilt met een paar man aan het rennen.

Op een gegeven moment begon ik zelfs mijn eigen ploeggenoten aan te moedigen en dan is het hek natuurlijk van de dam. Dan heeft iedereen door hoe fanatiek je bent. Soms steek ik ook nog een stok uit, gewoon om de tegenstander wat af te remmen. Dat levert trouwens wel vaak commentaar op. Laat ik het er op houden dat ik blij ben dat er bij Nordic walken geen gele en rode kaarten uitgedeeld worden.

Al met al levert het naast veel spierpijn ook veel lol op. Wie had kunnen denken dat ik met mijn sportallergie nog zoveel plezier zou kunnen hebben in Nordic walken.

16 gedachtes over “Nordic walken met plezier

  1. Met het huidige weertje snap ik wel dat je er weer (meer) zin in hebt gekregen! En leuk toch, dat fanatisme! Stiekem lijkt het mij wel grappig om een groepje rennende nordic walkers tegen te komen 😉

  2. Hahaha… Ik zie jullie al gaan!
    Het is bijna niet te doen om jezelf in te houden als je andere sportievelingen zo fel ziet reageren. Dan ga je natuurlijk automatisch mee doen.

  3. Voor mij klinkt ‘Nordic walken met plezier’ toch om een of andere reden als een tegenstelling, haha 😛 Misschien ben ik er gewoon niet geschikt voor, maar ik ben blij dat jij er in ieder geval van geniet. Ik ga wel lekker hardlopen!

  4. Ik denk dat niemand aan die drang kan weerstaan. Zelfs als ik kamp geef tijdens de zomer (en als ik dan meedoe) wil ik winnen 😉

  5. Als ik aan het Nordic walken ben en ik kom mijn kleinzoon tegen roept hij oma er ligt geen sneeuw hoor. naar jong.

  6. Ik vind Nordic Walking ook erg koud klinken, hoor. Met het weer zoals we het nu hebben, lijkt het mij ook een stuk leuker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.