Appeltjes van klei als cadeautje

Eindelijk heb ik dan de tijd genomen om de appeltjes te schilderen, die ik een paar maanden geleden gemaakt heb. Ik heb er tijdens het schilderen echte appels bijgezet om de kleur te evenaren. De kleur van het blaadje op de appel was wat lastiger om na te maken.

De meeste appels bij de groenteman hebben natuurlijk geen blad meer. Een cocktailprikkertje bleek erg handig te zijn bij het schilderen en het stond ook nog grappig al die appeltjes bij elkaar.

 

Nadat ik de appeltje geschilderd had kwamen mijn ouders op bezoek. Mijn moeder was meteen weg van de appeltjes en vroeg of ik ze wilde signeren. “Dan kun je zien dat het handwerk is”, zei ze.

Normaal gesproken kras ik altijd Appelig in mijn creaties. Bij deze appeltjes van ca. 2 cm hoog lukte dat natuurlijk niet. Ik heb mijn initialen er met een klein penseeltje onderop gezet. Daarna heb ik ze afgelakt met een matte lak om de kleuren te beschermen.

De give away
Uiteindelijk heeft mijn moeder er drie weggekaapt (meer mocht niet van mij), zodat ik er nog drie overhield om weg te geven. Weg te geven? Aan wie dan? Aan jullie natuurlijk want dit is de beloofde (mini) give away!

De drie overgebleven appeltjes (één groene en twee geel/rode) zijn inmiddels voorzien van een touwtje. Je kunt ze bijvoorbeeld ergens aanhangen (zie de foto’s hieronder), maar je kunt het touwtje er natuurlijk ook afhalen en ze ergens opprikken, neerzetten of ermee knikkeren :-). Whatever you want!

  

Meedoen?
Wil je meedoen aan de give away? Zet dan in een reactie hieronder of op de facebookpagina van Appelig dat je een appeltje wilt. Ik verloot drie appeltjes.

 • Het eerste geel/rode appeltje gaat naar één van de blogbezoekers die (tussen 25 en 28 februari) een reactie heeft gegeven op May I have your votes please?
 • Het tweede geel/rode appeltje kun je winnen door op de facebookpagina van Appelig te reageren op dit bericht en te laten weten dat je een appeltje wilt (dit kan alleen als je lid bent van Facebook).
 • Het derde en groene appeltje wordt verloot onder de blogbezoekers die in een reactie op deze blogpost aangeven dat ze een appeltje willen.

Je mag meerdere keren meedoen, maar je kunt per persoon maar één appeltje winnen. ‘Liken’ mag, net als het geven van superaardige reacties, maar dit heeft geen invloed op de uitslag. 🙂 Meedoen kan tot en met 20 maart 2012, 23.59 uur. Op 22 maart maak ik de winnaars bekend.

Succes!

Advertentie

25 gedachtes over “Appeltjes van klei als cadeautje

 1. Ohhh, wat zijn de appeltjes prachtig geworden.
  Ik kan me voor stellen dat je moeder ze graag bij je “kaapte”!
  Echt ongelooflijk mooi !
  Ga zo door !

 2. 14 februari werden er nog veel kunstwerken van Appel gevonden
  En weer teruggegeven, maar ik…
  zou al blij zijn met een appeltje van jouw hand.
  Prachtig! Succes

 3. Ik heb ze al in het echt mogen bewonderen en het ‘water liep in mijn mond’. Dat zegt volgens mij genoeg 🙂
  gr. Margot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.