Deduction, dear Watson

Al vanaf zeer jonge leeftijd ben ik gek op detectiveverhalen. Dat begon met Detective Blomkwist van Astrid Lindgren. Daarna was het een tijd lang Agatha Christie en haar Hercule Poirot en Miss Marple. Ook de detectives op tv heb ik verslonden. 

Aangezien ik tegenwoordig veel aan het boetseren en bloggen ben heb ik niet veel tijd meer om tv te kijken. De KRO detectives sla ik echter niet vaak over. Een beetje jammer dat er altijd drie doden moeten vallen voor de dader gepakt wordt. Ik mag hopen dat dat in het echt niet zo gaat. 😉

Sherlock Holmes
Mijn favoriet is toch wel Sherlock Holmes. De nieuwe serie waarin Sherlock Holmes en dr. John Watson door het hedendaagse Londen rondrennen, vind ik geweldig!
Ik heb Sherlock tweemaal mogen ontmoeten. De eerste keer was in Londen, in Bakerstreet om precies te zijn, na een Sherlock Holmes tour. De tweede keer was vorig jaar bij de Reichenbachfallen in Zwitserland (zie foto).

Toen ik een keer in Edinburg was kreeg ik tijdens een ritje op de hop-on hop-off bus te horen dat Sir Arthur Conan Doyle (de schrijver van Sherlock Holmes) in Edinburg geboren is en er gestudeerd heeft aan de Universiteit. Tijdens zijn studie had hij les van een professor, dr. Joseph Bell, die nadruk legde op observatie en deductie. Driemaal raden op wie hij Sherlock Holmes gebasseerd heeft …

Mijn eigen detective
Zelf zou ik ook graag een detectiveverhaal schrijven. Alleen moet je behalve een verhaaltje vertellen ook nog zelf bedenken wie het heeft gedaan en waarom! Een begin van een verhaal verzinnen is geen enkel probleem. Ik heb zelfs al een beginnetje.
Mevrouw A. gaat de heg snoeien en ineens vliegen haar een paar vingers om de oren (een fris verhaal is het niet, ik geef het toe). Er blijkt een lijk in de heg te zitten. So far, zo zo, want hoe komt het lijk in vredensnaam in die heg terecht?

Advertentie

15 gedachtes over “Deduction, dear Watson

 1. Dat is inderdaad een vrij luguber begin. Ik moet er niet aan denken als dat echt zou gebeuren, brr! Maar detectives zijn soms best leuk om te lezen/kijken, ik kan me daar ook wel mee vermaken 🙂

 2. Leuke foto!
  Ik ben nu al benieuwd naar je detective… ik heb al een heel boek voor een thriller in m’n hoofd… alleen nu nog schrijven 😛

 3. Haha! Tell me all about ik. Ik heb 30 verhaallijnen lopen maar de meeste ontbreken die spannende ontknoping. 😉

 4. Ga jij heel gauw beginnen met je detective ik vind het nu al spannend.
  Bedankt voor je wensen voor G.

 5. Ik heb ook wel eens pogingen gedaan tot het schrijven van detective/spannend verhaal achtig iets, maar ik vond dat inderdaad ook vrij lastig.. Ben benieuwd of jouw verhaal een verdere uitwerking krijgt!

  PS Gefeliciteerd met je opa 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.