Kunst met de K van koffie

Je kunt koffie natuurlijk gewoon drinken, als je er tenminste van houdt. Wanneer je niet zo dol bent op koffie en je krijgt het toch voorgeschoteld, vraag dan meteen om een vel papier. Verderop in deze blogpost kun je zien wat je daarmee kunt …

Kunst in je koffie
De gelukkigen onder jullie die cappucino of café latte lusten hebben vast wel eens een hartje of ander tekeningetje zien drijven op hun koffie. Ik vind het altijd jammer dat dat met thee niet kan.
Barista´s hebben geleerd hoe ze een ‘perfect’ kopje koffie zetten en hoe ze melk moeten opschuimen. Vervolgens kunnen ze, door het melkschuim op een bepaalde manier op de koffie te schenken, mooie figuurtjes op je koffie maken. Sommige barista’s vinden dat niet genoeg. Zij gaan nog een stapje verder en als je goed oplet kun je het straks misschien zelf wel. Deze ‘Latte art’ lijkt in ieder geval heel erg makkelijk.


 

Schilderen met koffie
Al eerder werd koffie gebruikt als schaduweffect voor schetsen of om papier een sepialook te geven. Andrew Saur en Angel Sarkele-Saur zijn een van de eersten die echt met koffie schilderen. Dit beweren ze tenminste op hun website Coffee Art©, waar je behalve de tekening hiernaast nog veel meer kunstwerkjes kunt vinden.
 
De dame in het volgende filmpje heeft zelfs geen penseel nodig om een kunstwerk te maken met koffie. Aan een koffiekopje en haar handen heeft ze genoeg, zoals je kunt zien in onderstaand filmpje. Het filmpje begint misschien wat sloom, maar ik raad je aan te blijven kijken tot je het waanzinnige resultaat hebt gezien! (Met dank aan de zoon van mijn collega die mij hierop attent maakte.)
 

19 gedachtes over “Kunst met de K van koffie

 1. Leuk hoor José, wat je allemaal niet met koffie kan doen. En ik maar denken dat koffie er is om wakker te worden. Nooit te oud om te leren!

 2. Kijk, konijntjes op de koffie maken kan mijn George niet. Hij zet alleen lekkere koffie.

  Bij het tweede filmpje dacht ik aan het begin nog even ‘Als dat kunst is, heb ik net weer een kunstwerk weggepoetst’ ;-p maar wat daarna kwam …. wow….

  Bedankt voor het delen…

 3. Ha ik ben barista-in-wording, en stap 1 (melk schuimen) lukt nu, en sporadisch verschijnt er een appeltje of een hartje op een cappuccino die ik produceer.. maar zoals in de filmpjes, nee.

 4. Ik drink niet eens koffie, maar dat lijkt me best gaaf om te kunnen! In dat 1e filmpje lijkt het inderdaad niet eens zo moeilijk… Zal wel tegenvallen in het echt, haha!
  (Jay Chou is trouwens niet de kunstenares, maar de zanger van het liedje dat je hoort. Hij is superbekend in China/Azië, maar dat moet je maar net weten natuurlijk 😉 )

 5. Wauw, gaaf zeg! Jammer dat ik geen koffie lust..

  ps. Volgende week heb ik ein-de-lijk tijd om het gevonden appeltje uit Nijmegen te verstoppen..kwam er door omstandigheden telkens niet van maar nu gaat het zeker weten lukken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.