Nordic Walken met knipperlichtjes

Ik geef toe, het was wel weer even geleden dat ik een Nordic Walkingtraining gevolgd heb. Buiten was het koud en guur en ik was erg druk met mijn boetseerwerkzaamheden. Ik had dus wat lessen overgeslagen. Een paar weken geleden werd ik via de mail tot de orde geroepen door de trainster. Zij en de groep vonden het tijd worden dat ik weer meedeed.

Nieuwe lampjes
Zo stond ik vorige week in mijn nieuwe jack en met nieuwe sportarmbanden om klaar voor mijn eerste les van het nieuwe jaar. Het nieuwe jack (dat me heerlijk warm heeft gehouden) viel niemand op. Wel kreeg ik veel opmerkingen over de sportarmbanden met paarse lampjes. Ik had de lampjes op de knipperstand gezet. Zelf zag ik er natuurlijk weinig van, maar ze zijn dan ook bedoeld om anderen te laten zien dat ik er loop. De verlichte sportarmbanden heb ik aangeschaft na het lezen van het artikel over Light Up van Deborah.

De training
We hadden een nieuwe deelnemer in de groep en dan gaan we geen stevige wandeling van kilometers maken. Dan houdt de ´nieuwe´ ons namelijk niet bij. We liepen rondjes in het park. Na een testrondje waarbij de tijd gemeten werd, moest je als groepje vooraf aangeven hoe lang je over het rondje zou doen. Vervolgens moest je proberen exact die tijd te lopen. Dat bleek lastiger dan gedacht. Wanneer er plotseling iemand met een hond voor je opduikt verlies je meteen enkele seconden en moet je daarna weer sneller lopen.

Na afloop wilden de groepjes natuurlijk weten wie er gewonnen had. Er werd ook meteen onderhandeld over de prijs die gewonnen kon worden. Iemand zette mijn paarse lampjes in en ik geloof dat iedereen (behalve ik) het daar wel mee eens was. Voor mijn mede-lopers en anderen die graag de lampjes willen aanschaffen … zie hieronder de gegevens.

De sportarmbanden in roze, geel, rood, blauw, paars, oranje, wit en groen

Sportarmbanden bestellen
Een aantal studenten van de opleiding SportMarketing en Management verkoopt de armbanden in acht verschillende kleuren voor 6 euro per stuk (excl. verzendkosten). Voor het bestellen van de sportarmbanden kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van Light up. Je kunt ook een mailtje sturen aan lightup@hotmail.nl. 
Ik draag de sportarmbanden om mijn bovenarmen, maar als je bovenarmen (inclusief jas) dikker zijn dan 36 cm, dan past de sportarmband niet. Je kunt de armband natuurlijk ook wat lager om je arm dragen.

14 gedachtes over “Nordic Walken met knipperlichtjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.