365-dagen-projecten

Nee, ik ga (nog) geen 365-dagen-project beginnen. In een 365-dagen-project daag je jezelf op een creatieve manier uit. Het lijkt me ontzettend moeilijk om een project te vinden waarvoor ik een jaar lang elke dag (e-le-ke dag!) iets origineels kan verzinnen. Er zijn echter mensen die daar (ogenschijnlijk) moeiteloos in slagen.

Een paar maanden geleden werd ik attent gemaakt op het 365 faces project van Anja Brunt. Op 365facesproject.blogspot.com kun je zien hoe ze op 1 januari 2011 begon met het maken van gezichtjes. Elke dag een ander gezichtje met elke week een ander thema. Inmiddels heeft ze de 365 dagen al volgemaakt, maar stoppen kan ze niet. Ze gaat door tot de 1001!

Via Twitter kwam ik bij 366 dagen creatieve en inspirerende ideeën van Speelse Kunst terecht. Dit project lijkt me ontzettend moeilijk. Hoe krijg je het voor elkaar om elke dag een nieuw inspirerend idee uit te werken?! Geen idee, maar het lukt Ina (die achter Speelse Kunst zit) telkens weer. Afgelopen weekend kwam ze op het leuke idee om haar bloglezers een creativiteitskaart te laten trekken. Elke kaart heeft uiteraard een andere  inspirerende opdracht.

Via Speelse Kunst kwam ik op de enige echte website van het 365-dagen-project. Opgericht door Sanne Swinkels die zelf net klaar is met haar project (elke dag op de foto met een hartje). In een leuk filmpje heeft ze weergegeven hoe het werkt.

Op haar website vind je o.a. het project van Jessica, die elke dag een theekopje fotografeert en het project van Annelies. Zij maakt elke dag een foto van een sleutel of slot.
Mijn persoonlijke favoriet is het wasknijperproject van Esther. Wat moet je nou elke dag met een wasknijper zul je je afvragen. Nou, Esther weet er wel raad mee. Ze maakt er de mooiste en grappigste dingen mee.

Het 365-dagen-project was al bekender geworden na een artikel in het tijdschrift Flow. Maar na een optreden in KoffieMax is het ineens heel druk op de website. Grappig om de mensen die je volgt ineens op tv te zien.

> Bekijk de uitzending

 

Advertentie

19 gedachtes over “365-dagen-projecten

 1. Ha José,
  Geweldig al die 365-dagen projecten! Het lijkt me geweldig om te doen… Maar met wat??
  Zo knap hoe al die mensen dat doen!

  Overigens vind ik jou appel-actie erg goed bedacht. Lekker mee doorgaan!
  Groetjes Linda

 2. Ik heb dat toevallig ook gezien, maar niet omdat ik hen via internet al kende, maar omdat ik me zat te vervelen en er langs zapte. Grappig! Sommige projecten zijn erg leuk. Ik loop zelf ook met een ideetje in mijn hoofd, maar weet niet of het inderdaad elke dag opnieuw zou lukken. Ik publiceer wel elke dag een blog, maar die schrijf ik vaak vooruit en dat mag hiermee dan weer niet.. Lastig!

 3. Ik vind het echt knap dat die mensen dat 365 dagen volhouden! Al hebben ze natuurlijk ook een vrij specifieke opdracht (“een foto met…” en niet gewoon “maak een foto”, wat ik zelf wel probeer maar erg lastig vind). Ik vind het vooral leuk om het resultaat na 365 dagen te zien 🙂

 4. Ik vind het altijd leuk om dat soort projecten te volgen. Die mensen kunnen zo creatief zijn! Ik weet alleen niet of ik het zelf wel zou willen; als ik een dag zou missen, zou ik daar echt van balen 😛

 5. Jemig, wat knap! Ik heb zelf ook wel wat 365-dagen projecten. Maar dat zijn meer on-afgemaakte knutselprojecten waar ik ooit nog mee verder moet. Da’s toch anders…

 6. Het wasknijperproject is ge-ni-aal (al zeg ik het zelf) ;).
  Wat maakt die mooie dingen! Ik weet niet of ik het zou kunnen.
  Misschien moet ik er een sport van maken om iedere dag een ander kleur op mijn nagels te hebben? 😀

 7. Wat leuk dat je er een artikeltje over hebt geschreven! Ik vind het heel leuk om te merken dat het idee bijna iedereen aanspreekt. Het is ook gewoon zo leuk! Bedankt! Ik ga je artikel meteen delen 🙂

 8. Ik vind het zó ontzettend knap als je iets 365 dagen lang kunt volhouden! Ik zou zelf ook graag een project willen beginnen, maar mezelf kennende maak ik zoiets niet af ^^

 9. Er zitten erg leuke en creatieve dingen tussen.
  Zelf heb ik een periode mee gedaan aan het 101 doelen in 1001 dagen.
  Maar helaas halverwege mee gestopt. Ik geloof niet dat ik geschikt ben voor dit soort lijstjes hihi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.