Appelmania

cropped-profielfoto.jpgJe zal maar Appel heten … Vanwege mijn achternaam werd ik vroeger wel eens uitgelachen (misschien nog wel om meer dingen hoor). Op school was de appel altijd de pineut in rekenvoorbeelden en in gezegdes. Dat ie niet ver van de boom valt, iemand heeft nog een appeltje met me te schillen, appeltje-eitje en o wee als je ons met peren vergelijkt.

Tegenwoordig ben ik erg gehecht aan mijn naam, zo gehecht dat ik ‘m zelfs inzet voor mijn blog. Mijn partner keek dus mooi op zijn neus toen ik niet zijn naam aan wilde nemen, maar de mijne wilde houden. Ja kom zeg, dan moet ik meteen mijn social media namen aanpassen en mijn blog een andere naam geven.
Ik ben blij dat ik een naam heb die je kunt uitbeelden, daar heb je tenminste wat aan. En ik niet alleen, voor anderen is het ook heel makkelijk om een cadeautje voor me uit te zoeken. Zo’n cadeautje hoeft niet perse te wachten tot een verjaardag.  😉

Ik krijg te pas en te onpas (maar het is eigenlijk nooit te onpas) appelcadeautjes van collega’s en vrienden aangereikt. Really? Yes, really! Hartstikke leuk als er ineens iemand voor je neus staat die in een opwelling een cadeautje voor je kocht. “Ik zag het liggen en kon niet laten het voor je mee te nemen.”
Ik heb appelschaaltjes, appelovenhandschoenen, servies met appeltjes erop, een appelsnijplank, een appelboom met fotolijstjes in de vorm van appeltjes (die is echt heel leuk, bedankt nog San), enz.

Sinds ik de jacht op de appeltjes heb geopend* is het nog ‘erger’ geworden. Een collega was met zijn vrouw aan het opruimen en ze vonden een kleine broche in de vorm van een appel. Die heb ik nu dus!
Een andere collega kwam me een flesje eau de toilette brengen dat ze niet had kunnen weerstaan in de winkel. Zelfs mijn moeder, die zelf ook wel wat gewend is met deze naam, deed mee aan de appelmania. Rond Sinterklaastijd kreeg ik een marsepeinen appel (die heb ik trouwens het allerliefst).

* De jacht op de appeltjes is inmiddels afgelopen.

Advertentie

19 gedachtes over “Appelmania

  1. Hihi ik heb nooit geweten dat Appel ook daadwerkelijk je achternaam was. Ik vond appelig al wel een leuke naam voor een blog. Hier thuis wordt nog wel eens gezegd dat men ergens Appelig van wordt. Sinds ik je volg moet ik dus geregeld aan je denken hahaha.

  2. Grappig! Ik werd vroeger ook vaak gepest met mijn achternaam en ik vond ‘m verschrikkelijk. Maar vind ik ‘m wel mooi. Leuk dat jij er ook nog cadeautjes door krijgt!

  3. Ik werd er vroeger ook wel mee gepest maar in het leuke.
    Veel later was er een collega en die noemde me altijd Appelonia vond ik wel leuk.

  4. Mijn achternaam is ook vrij makkelijk en in en om het huis van mijn ouders staat De Haan dan ook centraal.. Is ook makkelijk, niets ingewikkelds aan. Ik heb zelf niet zoveel met hanen, dus ben blij dat de cadeautjes mij bespaard blijven. Mijn exschoonoma had er een handje van en ik heb een oerlelijk half servies met hanen erop gehad van haar, die staat nu ook bij mijn ouders.. Ik denk in de caravan, haha…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.