Vaasjes glazuren

Behalve spruitjes promoten en met de Wii spelen, ga ik ook nog steeds naar keramiekles. Een aantal weken geleden heb ik daar twee vaasjes gedraaid (op de pottenbakkersschijf). Na het bakken van de vaasjes kon ik ze glazuren.

Een blauw vaasje
De dames ik wil het niet, ik kan het niet, ik doe het niet, wil ik straks wit met blauw glazuren. Het leek me daarom handig dit blauw eerst even op een vaasje uit te proberen. Ik spoot de kleur azuurblauw in een dikke laag op het vaasje. Te dik, zag ik ineens. Bovenop het vaasje klonterde het wat en dat wordt tijdens het bakken niet zo mooi. Voorzichtig pakte ik een houtje om er wat glazuurpoeder af te vegen, ditmaal haalde ik er weer te veel af. De juf adviseerde me om het vaasje overal wat met het houtje te bewerken.

 

Een medecursist, die ook deze kleur had gebruikt, en ik waren nogal verbaasd over de kleur na het bakken. Het is een mooie kleur, daar niet van, maar wij hadden gedacht dat deze kleur fel blauw was met een hoogglans. We hadden ons vergist en koningsblauw moeten hebben. Heel erg vinden we het niet.

Een rood vaasje
Dan had ik nog een schattig bol vaasje gemaakt. Met koperoxyde tekende ik er takken op. De plekken die je wat dikker aanstipt met koperoxyde worden, als je er ook glazuur overheen spuit, na het bakken zilverachtig van kleur. Dat wilde ik wel eens proberen. Op de takken maakte ik wat dikkere puntjes, die knoppen moesten voorstellen en ik zette hier en daar een stip.

De takjes deden een beetje Japans aan en ik besloot er heftig rood overheen te spuiten. Je moet deze glazuur er in een aantal laagjes opspuiten om echt rood te krijgen. Spuit je te weinig dan krijg je waterig oranje. Hier en daar zijn er echte knopjes ontstaan doordat het glazuur blaasjes heeft gevormd op de oxyde. Ik ben erg tevreden over het resultaat.

 

 

Advertentie

18 gedachtes over “Vaasjes glazuren

  1. Volgens mij is keramieken/potten bakken/kleien best een leuke hobby 🙂 Krijg stiekem een beetje zin om nu zelf ook te gaan knutselen! Heb er alleen het geduld niet voor en ook niet echt inspiratie trouwens :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.