Yes, Wii can!

Het is ruim drie jaar geleden dat ik een Nintendo Wii wilde, nee moést, hebben. Vlak voor Kerst was het ding uitverkocht en ik was dan ook in de wolken toen ik toch een exemplaar vond en kocht. De meubels gingen aan de kant en we tennisten, boksten en bowlden in de huiskamer. Familie en vriendinnen kwamen spelen. Het was een dolle boel.

Drie maanden lang werd de Wii dagelijks gebruikt. Het verschuiven van de tafel werd echter behoorlijk irritant en we besloten de Wii naar de eerste verdieping te verplaatsen. Dat was meteen het einde van het sporten en spelen met de Wii.
Twee jaar geleden kwam er een korte opleving toen ik Wii Fit Plus kreeg met extra oefeningen. Weer hield ik het een aantal weken vol om het apparaat daarna aan zijn lotje over te laten.

Nu ik het bewegen en het gezond eten aan het opbouwen ben heb ik de Wii weer aangesloten. De batterijen hebben erg veel moeite om zich na al die tijd op te laden, net als ik. Na een half uur is het dan zover, mijn mini-mii staat me heel fit toe te lachen. Het balanceboard is minder aardig. Ik krijg op mijn sodemieter dat ik al 806 dagen niet geweest ben en dat ik een kilo ben aangekomen sinds de laatste keer. Ja zeg, zo begroet je een oude bekende toch niet? Vervolgens doet de Wii alsof ie mijn naam is vergeten en noemt de naam van mijn vriend. Wat een grapjas.

Ik zet door en probeer op één been in balans te blijven tijdens de yogaoefeningen, ik kop vlotjes de voetballen weg die op me afkomen en ik doe push-ups. Na drie kwartier vind ik het wel genoeg voor een eerste poging. Dat viel best mee!

22 gedachtes over “Yes, Wii can!

 1. Je kan het, je kan het, je kan het !
  Enne….. ik hou hier wel in de gaten of je niet stiekem snoept 😉
  Volgende keer krijg je vast een pluim van Wii/mii
  Succes, Margot

 2. Jaa leuk! Ik heb afgelopen weekend de Wii van mijn broer gepikt en de hele avond Mario Kart gespeeld 😛 Dat is toch iets minder sportief dan wat jij hebt gedaan!

 3. De Wii lacht al weken naar mij, en ik lach terug. Ik zie mijn avatar bij elke periode van fanatiek gebruik breder worden, mijn gewicht omhoog gaan, waardoor mijn motivatie naar beneden gaat. De jeugd Wii-sport niet meer. Ik heb zo onderhand alle topscores op mijn naam staan. Leuk hoor, maar balen wanneer je dat hoogtepunt niet meer weet te bereiken. Niet eens meer in de buurt komt.

  Straks toch maar eens aan de puber vragen of de Wii überhaupt aangesloten is. Indien nee, mag hij dat gaan regelen. Indien ja, misschien wel een goed idee om weer te beginnen. De Yoga app op mijn Aaifoon weet mij niet voldoende te motiveren tot het verrichten van dagelijkse oefeningen.

  Succes. Ik laat het je nog wel weten of je mij hebt weten te motiveren.

 4. Ik heb geen Wii, vriend heeft er wel eentje geleend voor Zelda. Verder heb ik met oud jaar Just Dance gespeeld. Pokke spel en was echt helemaal kapot zonder veel punten 😦

 5. Jaaa de Wii! Heb je m weer aangesloten, yayy! Enne, je hebt nu wireless internet, dusss…. Kunnen we eindelijk allebei vanuit ons eigen huis met/tegen elkaar spelen op de Wii. Dat wil ik al 3 jaar! Vanavond gelijk beginnen??? :o)

 6. Driekwartier, dat lijkt me een hele goede start! Ga je het nu iedere dag doen? Lijkt me op zich trouwens wel fijn, gewoon thuis wat sporten. Ik ben voor mezelf alleen bang dat ik dan al helemaal geen discipline heb…

  • Ja, daar ben ik dus ook bang voor … het ontbreken van discipline. Gelukkig heeft mijn vriend genoeg discipline voor ons allebei. Hij herinnert mij er wel aan 😉

 7. Ik heb vorige jaar in een opwelling ook een wii gekocht, maar helaas staat die nu ook vaak te verstoffen haha! Ik moet er echt vaker wat mee gaan doen want het is een beetje zonde van het geld geweest hihi. Ooooh en ik wil ook zo’n wii bord maar ik vind ze zo duur 😦 Net zoals dat ik graag Wii Zumba wil (conditie opbouwen xD). Misschien toch een keertje kopen..

 8. Ik hoop a.s zondag voor het eerst met wii aan de slag te gaan maar m’n kleinkinderen zullen me wel verslaan ben ik bang

 9. Ik heb er vorig jaar ook één gekocht en veel plezier gehad met boogschieten en fietsen langs ravijnen. Spannend! Dan ben ik overgestapt naar digitale televisie waardoor ik nu een aansluiting voor de wii te kort kom, tenzij ik ook nog eens een nieuwe televisie ga kopen. Dus staat de wii ongebruikt in de kast, voorlopig.

  Zo’n bord dat je zegt dat je aangekomen bent, zo ik maar een schop geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.