Een andere aanpak

Hoezeer ik me ook had voorgenomen GEEN goede voornemens te maken, dat goede voornemen sneuvelt nu al want ik moet weer even op dieet.

Ergens in augustus en september ben ik begonnen om een paar kilootjes kwijt te raken. Gewoon om weer in mijn favoriete spijkerbroek te kunnen. Om nou niet meteen een hele nieuwe garderobe aan te hoeven schaffen leek het me handiger om die kilootjes even kwijt te raken.

Ik stopte met snoepen, stapte wat vaker op de crosstrainer en ging vaker mee met een Nordic Walkinggroepje. Het had effect, ik verloor een paar kilo. Maarrrr, langzaamaan kwamen de Sinterklaaslekkernijen en kerstkransjes in zicht en met dat slechte weer heb ik Nordic Walken een paar weken overgeslagen. Geen goede ontwikkeling dus.

In een magazine las ik laatst dat hardlopen (cardiotraining) niet helpt als je strakker in je vel wilt zitten. Sterker nog, volgens het artikel gaat je buik zelfs meer blubberen als je hardloopt. Jippie, dacht ik, nu hoef ik niet meer op de crosstrainer. Helaas, dat buikje en de kipfiletjes gaan natuurlijk niet vanzelf weg. Je zult daarvoor krachttraining moeten doen en daarnaast kan een beetje bewegen voor de conditie natuurlijk geen kwaad.

Wel kwaad kunnen de zakken chips en de koekjes, die mogen dus niet meer. Daarnaast heb ik mezelf (en mijn vriend) ook nog beloofd wat gezonder te eten. Dat wordt nog wat de komende weken. Zoveel voornemens tegelijkertijd, dat is gedoemd te mislukken. Meestal begin je vol goede moed (of met frisse tegenzin) en haak je na een aantal weken al af. Daarom wil ik het eens anders aanpakken. In plaats van alle middelen tegelijkertijd in te zetten in de strijd tegen de kilo´s wil ik mezelf trainen om telkens een klein onderdeeltje aan te passen. Ik bouw het langzaam op in de hoop makkelijker te kunnen (ont)wennen en het langer vol te houden!

20 gedachtes over “Een andere aanpak

 1. Ik hoorde laatste ook dat krachttraining meer/langer uitwerking heeft dan cardio. Ik doe het allebei wel, maar kan de chips en koekjes (nog) niet laten staan. Gelukkig vind ik sportief bezig zijn zonder perse af te vallen voorlopig wel goed genoeg 😉 Succes met trainen!

  • Ik zou willen dat ik het leuk vond om te sporten, maar helaas is dat niet het geval. Wie weet krijg ik er nog lol in straks en blijf ik het doen ook als het niet voor de lijn is. 🙂

 2. Het ergste van het hele verhaal vind ik nog wel dat ze minder eten Die-eten noemen. Zo voelt het ook. Die eten en jij zit met een slaatje bla toe te kijken…

  Succes! Goed dat je het rustig aan opbouwt. Dat is de enige manier om iets te bereiken. Het langzaam maar zeker een onderdeel van je vaste patroon maken.

 3. Ik sport redelijk intensief.. krachttraining en cardio door elkaar. Hardlopen doe ik ook geregeld. Vanaf 1 januari is het snoep/chips/koekkastje (bij wijze van spreken) weer op slot gegaan. Nu alleen nog weer wachten op de resultaten. Het gaat me vooralsnog makkelijk af en dat terwijl vriendlief (1.96 en net aan 70 kilo) alles in zijn mond laat verdwijnen, maar ik hou me sterk.. Hopen dat het jou ook lukt!

 4. Mijn vrouw, haar zuster en echtgenoot, en mijn “toekomstige” schoondochter staan allemaal op dieet … ik ben hier, samen met mijn zoon, de enigen die niet op dieet staan. Mijn vrouw is samen met haar zuster reeds een jaar lang bezig. Het resultaat, zo’n 25 kg vermagerd. Dit doen ze wel onder begeleiding van een dieetiste natuurlijk.
  Veel succes gewenst.

 5. Ik denk dat je het zo wel beter vol kunt houden.
  Gewoon iedere keer iets anders doen ipv direct het hele roer omgooien. Door jezelf een aantal weken te laten wennen aan “iets” wordt het een gewoonte. En dus makkelijker vol te houden wanneer je in één keer alles moet geven.
  Ik wil je er in ieder geval succes bij wensen!

 6. Ik ben net alle blogjes aan het bijlezen, ondergedoken in december 😉 Maar eh, dapper van je, zet ‘m op. Ik ga net volgende week beginnen met hardlopen. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.