Een aardigheidje maken

knoop 1Na het maken van een groot werkstuk van klei had ik in de Kerstvakantie zin om wat kleine dingen te maken. Ik wilde de jacht op de appeltjes wat leuker maken door een appel met een code te verstoppen waarmee iets gewonnen kan worden. Ik dacht aan VVV bonnen, boekenbonnen (iets wat je makkelijk kunt opsturen), maar ik werd er niet warm of koud van.

Ik moet natuurlijk zelf iets maken, dacht ik toen. Niet dat mensen daar warm of koud van worden … het is in ieder geval origineel en met de hand (en met liefde) gemaakt. Ik ging dus aan de slag en draaide kleine bolletjes van klei. Met een satéprikker prikte ik er een gaatje in en ik duwte het bolletje in de vorm van een appeltje. Daarna priegelde ik er een blaadje op. Het plan is om de appeltjes na het bakken natuurlijk van een kleurtje te voorzien (glazuur of verf en lak) en vervolgens wat vrolijk gekleurde draadjes te gebruiken om er een geluksappeltje van te maken.

Nu ik toch zo lekker bezig was besloot ik eens met kant in de weer te gaan. Ik rolde klei uit tot een platte plak, pakte een stukje kant en rolde dit voorzichtig in de klei. Nog voorzichtiger pulkte ik het kant uit de klei en voilá een afdruk was zichtbaar. Met behulp van stekers (om koekjes uit deeg te steken) stak ik nu hartjes en rondjes uit de klei. Sommige hartjes voorzag ik van één of twee gaatjes om het hartje of rondje, na het glazuren, als hanger of knoop te kunnen gebruiken.

Wat moet je ermee? Hoor ik jullie denken. Nou, helemaal niets. Het is gewoon heerlijk simpel om te maken met een geinig resultaat (al zeg ik het zelf). 😉

 

10 gedachtes over “Een aardigheidje maken

  1. Die appeltjes zijn echt leuk! En dat kant in klei werkt ook goed zeg, ik had op een of andere manier niet verwacht dat klei dat zo goed zou pakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.