Nog meer geglazuurde dames

Een aantal blogposts geleden liet ik jullie het resultaat zien van Juffie Ongeduld nadat ze geglazuurd was. De andere twee dames die ook geglazuurd zijn had ik nog even achter gehouden. Vandaag zal ik ook hen laten zien.

Beide dames heb ik met gele klei gemaakt. Nadat ze gebakken waren werden ze terrakleurig. De benen, armen en het hoofd wilde ik terrakleurig laten, de jurkjes wilde ik glazuren. De delen die niet geglazuurd hoefden te worden heb ik afgeplakt met tape. Daarna zette ik de ene dame in de spuitcabine en gaf haar de volle (witte) laag. 🙂 Het glazuur bleef als een dikke laag poedersuiker op haar liggen. Voorzichtig haalde ik het tape er weer af. Nu kon ze in de oven.

De andere dame wilde ik sinaasappel oranje maken. Dat is de naam van de kleur. Het is een effectglazuur en dat betekent dat het glazuur gaat werken in de oven. Ik had een voorbeeld gezien van deze kleur en het zag eruit als rood/oranje met zwarte en wittige vlekken. Leek me lollig voor een zomerjurk.

Het resultaat van beide dames was totaal anders dan ik verwacht had. De spierwitte jurk en muts van de ene werd lichtpaars en de terrakleur scheen er nog iets doorheen. De sinaasappeljurk werd geel. Zie hieronder de dames veranderen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie

16 gedachtes over “Nog meer geglazuurde dames

  • Vooral die wit/paarse vind ik zelf erg mooi. Het is mijn favoriet (niet tegen de andere zeggen!).
   Het gele staat het andere vrouwtje wel goed, maar het poppetje zelf is wat knulliger gemaakt. Dan kan ik tenminste zien dat ik vooruit gegaan ben 🙂

 1. Je bent een kei! De laatste 2 dames van de reportage zijn top! Ik ben echt helemaal weg van dat dametje in de gele jurk ! Mocht je ooit een bevolkingsoverschot aan dames hebben, denk aan mij. Ik ben fan van je werk 😛

 2. Leuk! Ik dacht, toen ik de foto’s zo langs zag komen, dat het juist de bedoeling was om ze zo te krijgen. Het is wel een leuk effect 🙂
  Ik zie al die dames ook zo naast elkaar opgesteld, echt heel leuk^^

 3. Oeh, wat zijn ze mooi! Vind die paars met wittige het mooist denk ik. Weet je nu ook hoe het kan dat ze niet de kleur zijn geworden die jij gehoopt had?

  • Bij glazuren blijft het altijd een verrassing. Je weet nooit wat het gaat worden.
   Doordat de terrakleur er doorheen komt is de jurk niet spierwit geworden, maar een beetje glazig en paarsig.
   De gele jurk geel is niet egaal, er zitten allemaal kleine kuiltjes in. Daardoor is de laag glazuur daar gaan ophopen en veel dikker dan normaal. Dat geeft denk ik het gele effect.

 4. Leuke dames! En mbt de onthoofding van het trio – (een andere “post”): ik kan het me goed indenken. Heb nog niet al je blogs doorgenomen, maar heb je een nieuw trio gemaakt??

  • Nee, ik heb geen nieuwe gemaakt. Ik weet niet of ik ooit een nieuw exemplaar zou maken van iets wat kapot gaat. Dan is de lol er een beetje af. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.