Sinterklaas en kunstklei

Mijn collega Reitse, die van de informatieve stukjes over klei: Waar komt klei vandaan? en Klei vroeger en nu, liet mij onlangs een foto zien van een kleikunstwerkje van één van zijn kleinkinderen.
“Met glitterklei kun je ook hele leuke dingen maken”, zei hij. “En ik kan er weer een stukje over schrijven.”

Het moge duidelijk zijn, deze blogpost is weer van mijn collega Reitse.

Sinterklaas
Kinderen maar ook volwassenen en zelfs burgemeesters kijken altijd met spanning uit naar de komst van Sinterklaas. Met veel ‘tamtam’ komt hij Nederland binnen en met ‘stille trom’ vertrekt hij weer. Is hij dan ook werkelijk vertrokken? Het antwoord is neen. Er zijn heel veel cadeaus uitgedeeld, heel veel blije kindergezichtjes om wat ze allemaal gekregen hebben. Niet alleen dingen om mee te spelen maar ook dingen om je creativiteit mee te tonen.

Kunstklei
Een voorbeeld: Een kind krijgt ‘kunstklei’, allemaal kleuren keurig in een doosje. Echte talenten laten zich dan heel snel zien. ‘Sinterklaas’ heeft het zelf gezien bij één van z’n kleinkinderen, binnen een uur was er in volle concentratie een heel mooi beeldje geboetseerd. Vol trots heeft Sinterklaas er toen een foto van gemaakt. Dat moest wel snel want voor je het weet is dit moois weer tot één grote massa samengekneed en moet er weer wat nieuws van gemaakt worden. Een grote klomp veelkleurige klei die niets meer laat zien van de oorspronkelijke mooie kleuren. Gelukkig hebben we de foto’s nog …

Reitse en klei(n)kind bedankt voor de inspanningen.

Van Sinterklaas stap ik snel over naar Kerst. Mijn volgende blogpost zal het eerste deel van een Kerstverhaal zijn.

Advertentie

7 gedachtes over “Sinterklaas en kunstklei

  1. Verder dan plasticine ben ik nooit gekomen, dus een groot klei talent is er aan mij niet verloren gegaan… 🙂 Maar aan de foto te zien is bij jullie ’t resultaat verbluffend geworden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.