Een kleibeeld met migraine

Het komt regelmatig voor dat ik migraine heb. Ik neem dan een pilletje (Sumatriptan), ga even een uurtje liggen of doe een tijdje wat rustiger aan. Meestal trekt de migraine daarna weer weg. Vaak klopt de migraine de volgende dag gewoon weer aan en probeert alsnog een voet tussen de deur te zetten en binnen te dringen. Met weer een pilletje weet ik ‘m vervolgens vaak buiten de deur te houden. Als ik met mijn pillen een paar dagen aan het vechten ben tegen de migraine laat ik ‘m soms toch binnen. Het lijkt dan de enige manier om er vanaf te komen. Bovendien krijg ik van die pillen last van mijn maag.

Laatst was het weer zover. Ik lag een beetje beroerd te zijn op de bank en besloot op een gegeven moment dat het klaar moest zijn. Ik wilde iets doen en ik sleepte me naar mijn boetseerhoek. Toen ik met mijn handen in de klei zat was ik zo ontspannen bezig dat ik mijn hoofdpijn vergat. Sterker nog, de migraine was na een uurtje volledig verdwenen. Verbaasd waste ik na afloop de klei van mijn handen en vroeg me af of mijn kleipoppetje nu migraine had.

Toen ik een vriendin hierover vertelde was ze helemaal niet verbaasd. Blijkbaar zit er soms een geblokkeerde energiestroom in je hoofd en die kan er tijdens het aarden uit. Door langdurig contact met klei of door het op blote voeten over gras of door het zand te lopen schijnt de energiestroom je lichaam te kunnen verlaten.

Nou klinkt dit me nogal zweverig in de oren, maar ik was die migraine wel mooi kwijt. Bij een volgende aanval ga ik het weer proberen. Met mijn handen in de klei en met mijn blote voeten in de zandbak.

12 gedachtes over “Een kleibeeld met migraine

  1. Het klinkt apart maar ook wel logies.
    Maar gelukkig was de migraine weg, maar nu te hopen dat het poppetje van klei geen migraine heeft, dat zou zielig zijn 😉

  2. Ik kan je ook een minder zweverige verklaring geven: mensen die veel met hun handen bezig zijn (kleien, boetseren, tuinieren, tekenen, enzovoorts), zijn vaak beter in staat te ontspannen en hebben minder last van klachten als migraine 😉 Ik heb er ooit een artikel over gelezen, al zou ik je niet meer kunnen vertellen waar haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.