En daarmee pasta!

Zo´n 13 jaar geleden (bij een vorige werkgever) was “wat eet je vanavond” een van de belangrijkste vragen van de dag.  We gingen met de afdeling vaak uit eten of collega´s aten bij elkaar. Uit die periode zijn me een aantal gerechten bijgebleven.

    • De pasta met blauwe kaas en zalm (omdat ik die niet te eten vond). 
    • De gewokte spruitjes die ik bij een collega at en die wonder boven wonder erg goed te eten waren.
    • Van dezelfde collega kwam de pastasalade. Deze is me bijgebleven omdat het na al die jaren nog steeds mijn favoriete gerecht is. Het is makkelijk klaar te maken, bijna iedereen lust het èn je kunt het van tevoren klaarmaken.

Ik ga er geen receptenblog van maken dus reken niet op al te veel recepten hier, maar van dit gerecht wordt me vaak gevraagd hoe je het maakt. Voortaan kan ik bij die vraag dus naar mijn blog verwijzen, lekker makkelijk. 🙂 

De pastasalade smaakt naar mijn mening het best wanneer je deze een dag van tevoren klaarmaakt.

Recept Pastasalade
Voor 2 personen (en dan hou je soms nog een beetje over)

200 gram tricolore pasta
2 kipfilets in blokjes
1 rode paprika (of groene) gesneden
1 gele paprika (of oranje) gesneden
1/2 sjalotje gesneden
50 gram fetakaas in blokjes

Voor de dressing:
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels ketchup
snufje zout en peper
1/2 theelepel Italiaanse kruiden (of kruiden naar keuze)

Breng een pan met ruim water aan de kook. Doe dan de pasta in de pan en kook deze 12 minuten. Bak de kip tot deze gaar is (lichtbruin korstje zou mooi zijn).
Giet de pasta af en doe deze in een grote kom. Doe er de gesneden ui en paprika bij, daarna voeg je de kip en feta toe. Maak de dressing en giet deze over de pastasalade. Schep de pasta een paar keer goed om.

De pastasalade komt goed op smaak wanneer je deze, na het afkoelen, afgedekt een dag in de koelkast bewaard. Haal de pastasalade de een uur voordat je ‘m wilt eten uit de koelkast. Serveren met ciabatta en (kruiden)boter.

Eet smakelijk!

7 gedachtes over “En daarmee pasta!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.