Zelf op jacht naar de schat?

Nee, hier komt niet nog een jacht van mij naar de schat. Nu is het leuk geweest. Tijdens het schrijven van Op jacht naar de schat deel 1 en deel 2 bedacht ik me dat ik zelf wel eens iets kon verstoppen voor mijn bloglezers. Ik werd helemaal enthousiast bij het idee. Maar toen ik het idee nog eens wat langer op me in liet werken dacht ik, ik doe het niet.

Ten eerste weet ik niet precies waar mijn bloglezers vandaan komen en waar we ze naartoe gaan op vakantie of met dagjes uit. Ik kan bijvoorbeeld wel het hele land afreizen om schatten op Texel of in Roermond te verstoppen, maar als jullie daar de komende 2 jaar niet naartoe gaan, dan schiet dat niet op. En hoe doe ik dat dan met mijn Belgische lezers (of moet ik Vlaamse zeggen)?

Ten tweede heb ik geen idee of er wel animo voor is. Het is misschien leuk om te lezen, zo’n jacht naar de schat, en ook leuk om met vrienden of familie te doen, maar zoeken naar de schatten van één of andere blogster, neuh, daar zitten jullie natuurlijk niet op te wachten. Bovendien is het voor mij ook reuze sneu als al die zorgvuldig verstopte schatten niet worden opgehaald.

Nu zijn er toch wat liefhebbers die gereageerd hebben op mijn blog en op facebook. Er zijn dus wel een paar enthousiastelingen die willen zoeken. Zal ik dan toch?
Nou vooruit dan, maar ik begin heel voorzichtig. Binnenkort ben ik een keer in Amsterdam en hé, er zal toch wel iémand een keertje naar Amsterdam gaan of er zelfs wonen? Misschien is het dan wel een leuk idee dat degene die de schat vindt deze zelf ergens anders opnieuw verstopt. Een roulerende schat dus.

Ik ben van plan om een aantal schatten te verstoppen* (of te laten verstoppen). Ook om te voorkomen dat mijn enige schat straks in de handen van een stelletje rovers valt en het al snel over is met het rouleren. Het is voor mij dan wel handig om een paar plaatsen op voorraad te hebben. Dus als je een plaats roept waar je woont, werkt, naar school gaat of binnenkort een keer naartoe gaat zal ik eens kijken of ik er iets kan (laten) verstoppen. Wordt spoedig vervolgd … 😉

* De jacht op de schat is inmiddels afgelopen.

7 gedachtes over “Zelf op jacht naar de schat?

 1. Het idee op zich is wel origineel, al heb je hierbij niet meteen het warm water uitgevonden, maar dat hoeft ook niet, het idee van zoektochten bestaat al langer. Als je dat in een blog wil verwerken is er inderdaad nog wel wat nadenkwerk voor nodig om dit praktisch uit te werken.
  Je kan natuurlijk altijd één en ander uitproberen, dat kan nooit geen kwaad hé.
  Succes ;-))

 2. Hih echt leuk!
  Je kan natuurlijk ook iets organiseren dat bloggers voor elkaar wat kunnen verstoppen en dan op een blog aanwijzingen geven enzo. Of misschien gewoon iets random verstoppen met aan een kaartje de link van de blog met uitleg wat ze moeten doen als het gevonden is?

  • Ja, dat ben ik ook van plan. In ieder geval een link aan de ´schat´ voor degene die het per ongeluk vindt. Aan het eind van deze week ga ik de eerste ´schat´ verstoppen en dan geef ik uiteraard aanwijzingen waar men het kan vinden. Degene die het vindt mag het vervolgens verstoppen voor iemand anders. Maar ook niet-bloggers mogen wat mij betreft meedoen.

 3. Laat ik nou in Amsterdam wonen! Maar eerlijk gezegd kom ik niet op zoveel andere plaatsen. Waar laat je zo’n schat dan weer? Zomaar op de trein zetten is vast geen optie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.