Op jacht naar de schat (deel 2)

Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat een collega voor mij een schat (in de vorm van een paaseitje) verstopte in Praag. (Zie ook Op jacht naar de schat deel 1.) Soms doet zich een mooie gelegenheid voor om zo’n actie te herhalen. Mijn zusje en ik kwamen er onlangs achter dat we vlak na elkaar in Trier zouden zijn. Ze stelde voor om daar wat voor me te verstoppen. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen!

Trier
Vlak voor ze naar Trier vertrok herinnerde ik haar aan onze afspraak.
“Relax, de soldaat is met ons onderweg. We gaan hem briefen voor zijn missie. Jullie instructies volgen”, was het antwoord.
“Oeh, spannend!”, was het mijne.
Twee dagen later kreeg ik een smsje: “De soldaat heeft zijn bivak opgeslagen en is gecamoufleerd.”
Ik wilde het liefst meteen die soldaat gaan ophalen.

De volgende ochtend, tijdens een tripje langs de Moezel op weg naar Trier, kreeg ik de instructies om de soldaat uit zijn benarde positie te bevrijden.
“Hier een bericht van generaal Spoorloos. Vind mij op het plein Porta Nigra. Tegenover de informatie bij het middelste wachthuisje (prullie), links in de groef onder bladcamouflage.”

In Trier aangekomen, liep ik zo snel mogelijk naar het plein en ging met mijn rug naar het informatiepunt staan. Ik las het smsje nog eens over, en nog eens, en nog eens. Ik keek om me heen maar zag geen wachthuisjes. Zou ze de bogen aan de overkant van de weg bedoelen? Mijn vriend las even met me mee. “Dat zullen die prullenbakken wel zijn”, wees hij. Tja, dat ‘prullie’ in de boodschap zei het eigenlijk al. Ik zat natuurlijk weer veel te moeilijk te denken.
“Ze worden net geleegd”, voegde mijn vriend eraan toe.

Snel liep ik naar de middelste ‘prullie’ en ik zag in de groef ernaast al wat bladeren liggen. Toen ik die weghaalde kwam er een dappere soldaat tevoorschijn in een plastic tentje (zakje). Blij als een kind belde ik mijn zusje en meldde haar “Missie geslaagd!”.

13 gedachtes over “Op jacht naar de schat (deel 2)

  1. Tof, weer eens wat anders dan geocaching, haha! En in dat geval, ik ben zeer binnenkort in Berlijn, wil er best iets verstoppen 😉 Lijkt me wel erg lastig trouwens om een goede plek te vinden, knap dat het er nu al 2x nog lag en je het vond!

    • Ik neem Berlijn mee in de lijst en zal je snel informeren als je al zeer binnenkort gaat. Toevallig willen we er zelf het komende half jaar weer een keertje heen. Maar wellicht gaat er al iemand eerder een keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.