Echt te gek

vilt 1Vorige week was ik op vakantie en (zoals ik al eerder heb geschreven) daar krijg ik vaak inspiratie. De ene keer in de vorm van schilderijen of vogelhuisjes, de andere keer is het keramiek of zijn het creatieve frutsels. Zo ook deze keer.

Toen we een ommetje maakten aan het Staumeer in Losheim am See (D) kwamen we een winkeltje tegen waar ze allerlei schattige dingen verkochten. Dingen die je totaal niet nodig hebt, maar die je misschien toch wel in huis wil hebben gewoon omdat het er zo gezellig uitziet.

“Ga jij maar even bij de ‘meuk’ kijken”, zei mijn vriend. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Er stonden grappige poppetjes van metaal om in de tuin te zetten en ook keramiek dat ik niet zou durven verkopen als het er zo uitzag (maar goed, wie ben ik).
Helemaal blij werd ik van de vrolijk gekleurde potjes, sjaals en tassen van vilt. Eerst dacht ik nog dat de potten van aardewerk waren, maar al snel had ik door dat het vilt was. Bewonderend pakte ik het één en ander op en ik zette meteen een workshop vilten op mijn verlanglijstje. Het zag er zo leuk uit allemaal.

Mijn vriend kwam erbij staan en keek spottend van het een naar het ander.
“Jemig, dit hoort toch op een rommelmarkt thuis”, zei hij lachend. “Je gaat toch niks kopen he?”
Ik reageerde verontwaardigd en liet ik hem vervolgens een geweldige sjaal zien. Groene bloemstelen van vilt (met stukken doorzichtige groene stof daartussen) vormden de sjaal en de uiteinden waren grote roze bloemen van vilt. Het is dat ie zo duur was …
“Neem er maar een foto van”, zei mijn vriend. Dat heb ik dus gedaan.
Later in het hotel begon ik weer over de sjaal.
“Ik vond ‘m echt te gek”, zei ik.
“Dan zijn we het daar in ieder geval over eens”, besloot mijn vriend.

Advertentie

11 gedachtes over “Echt te gek

  1. Haha grappige vriend heb jij 😛 Maar ik houd ook van dat soort winkeltjes, ik koop er meestal niets, maar gewoon even kijken! (even snubbeken, zoals mijn moeder dat noemt :P)

  2. Hihi ik kan mij helemaal vinden in de reactie van je vriend….
    Ik vind het overigens wel erg knap dat dit er mee gemaakt kan worden. Ik doe het ze niet na in ieder geval.. Wanneer start je workshop? 🙂

    • Aangezien ik dat vilten er niet doorheen krijg thuis heb ik besloten het bij boetseren te houden. Binnenkort begin ik aan een sjaal van klei, voor mijn vriend 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.