Mijn Nordic Walkinggroep draaft door

Het is altijd leuk om (positieve) reacties te krijgen op je blog, zowel on-line als in levende lijve. Zo reageerde ook mijn Nordic Walkinggroepje leuk op de posts over Nordic Walking en houden ze extra in de gaten of ik wel elke week kom lopen. Afgelopen week draafde de groep echter een beetje door.

Na een heerlijke tocht door donkere straten sloten we, zoals gewoonlijk, af met rek- en strekoefeningen. Men vroeg zich af hoe we nou al Nordic Walkend de winter door moesten komen als er sneeuw lag. Ik had me ook al afgevraagd of het mogelijk was op gympies of echte wandelschoenen over de gladde paden en dijken te lopen. Stiekem hoopte ik dat de lessen dan zouden worden afgeblazen wegens gladheid. Ik heb immers toegezegd onder alle weersomstandigheden (op onweer na) te komen lopen.

De snowsteps van de ANWB (bron: ANWB)

Iemand zei dat de ANWB er een goede oplossing voor had, de snowstep en dat ze toevallig een actie hadden. Door een mailtje te sturen met een reden waarom je snowsteps goed kon gebruiken de komende winter kon je ze winnen.

“Jij schrijft leuk”, werd er gezegd. Iets wat normaal een compliment is, voelde nu een beetje als een afschuifactie. “Kun jij niet een mailtje sturen naar de ANWB? Dat we wel heel veilig met hesjes en lampjes lopen, maar dat we alleen met snowsteps ook veilig in de winter kunnen lopen.” Of ik dan meteen om 15 paar kon vragen en dat ik er dan een blogartikel over kon schrijven (om de ANWB over te halen).
“We willen ook best wel testpanel zijn en dan kun jij onze bevindingen op je blog vermelden”, opperde iemand.
“Ja, straks komen ze nog een keertje met ons meelopen voor een artikel”, wierp ik tegen. Dat zag men niet als bezwaar. “Ja, en dan mag jij vooraan op de foto.” De groep werd steeds enthousiaster.

Inmiddels heb ik natuurlijk braaf gedaan wat ze me gevraagd hebben. De actie zat alleen iets anders in elkaar. Je mocht voor één persoon die het nodig had de komende winter een paar snowsteps aanvragen met een reden waarom. De computer kiest vervolgens geheel willekeurig naar wie de snowsteps gaan. Als ik die dingen nou niet win, dan kan ik bij sneeuw mooi niet Nordic Walken, dat zou toch jammer zijn …

(By the way. Ik heb die snowsteps dus niet voor mezelf aangevraagd, maar voor de trainster.)

11 gedachtes over “Mijn Nordic Walkinggroep draaft door

 1. Haha, zo ben ik ook altijd in de winter. “Goh, wat jammer nou, het sneeuwt. Nu kan ik écht niet gaan bewegen buiten hoor, dat is veel te gevaarlijk!” Misschien leer je het Nordic Walken meer waarderen wanneer je het een heel seizoen niet doet 😉

 2. Haha, leuk geschreven! Maar als je ze nou wel wint, dan mag je van je trainster vast een paar keer overslaan. Tja, en anders hou je ze toch gewoon lekker zelf, voor wat hoort wat, toch? Dit bedoel ik als grapje trouwens! Voordat ik een boze groep Nordic Walkers achter me aan heb 😉

 3. Jammer dat je slechts 1 paar aan kon vragen. Hoe moet dat nu met de rest van de groep als het sneeuwt?????
  Nou ja, zullen wij dan toch maar gaan, anders staat onze trainster er zo zielig alleen met haar anti-slip uitrusting.
  Tot donderdag dan maar?

  • Natuurlijk gaan wij het ook proberen, misschien moeten we een keer de latten onderbinden 😉
   A.s. donderdag ben ik helaas verhinderd, volgende week ben ik weer van de partij!

 4. Hé braverik, heb jij je weer lekker voor het spreekwoordelijke karretje laten spannen?
  Doe je met me mee, versie 3.0 voor het einde van 2011? Of gaan we eerst voor 2.0?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.