Juffie ongeduld in klei

Tijdens de gezellige kleipartij met een vriendin ben ik ook weer aan iets nieuws begonnen. Hoewel ik de vriendin had aangeraden van tevoren een schetjes te maken, deed ik dat zelf niet. Ik begon dus in het wilde weg met het opbouwen van een figuur. Het moest een staande dame worden, dat wist ik wel.
Na die gezellige kleipartij was ik nog lang niet klaar. Er stonden een paar benen met een romp, meer niet. Ik heb de klei afgedekt met wat plastic zakjes en heb er drie weken niet meer naar omgekeken. Wel heb ik natuurlijk af en toe wat water over de klei gesmeerd tegen het uitdrogen. 

Toen zag ik ineens voor me hoe dat onafgemaakt beeld ongeduldig met haar handen in haar zij op me stond te wachten. (Ja, mag het na drie weken?). Vorige week stond ik dan ook te trappelen van ongeduld vlak voor mijn vrije middag begon. De hele middag ben ik aan het boetseren geweest. Het gladmaken met een lomer en en het bijwerken heb ik tot de volgende dag bewaard. Dat gaat wat makkelijker als de klei niet zo zacht meer is.

Met haar 32 cm hoogte is ‘Juffie ongeduld’ nu het grootste kleiwerkstuk dat ik gemaakt heb. En die behoorlijke kont, dat hoort zo!

Deze slideshow vereist JavaScript.

9 gedachtes over “Juffie ongeduld in klei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.