Een ‘hé wat grappig’ bericht (of niet?)

Wauw, wat origineel dacht ik toen ik het hoorde. Dat kan ik mooi voor mijn blog gebruiken, dan kom ik ook eens een keer met iets nieuws. Na enkele minuten op internet bleek dit slechts een illusie. Er zijn mensen die het al in 2005 in Frankrijk zijn tegengekomen en rond 2007 was het zelfs al in Nederland te vinden. Ik loop dus hopeloos achter! Nou hoop ik stiekem dat jullie ook een beetje achterlopen zodat het alsnog een ‘Hé wat grappig bericht’ wordt. Ik vrees echter van niet.

Waar gaat het eigenlijk over? Het gaat over mijn vader die vertelde dat hij eieren had gehaald.
“Boeien”, dacht ik nog, maar hij weet de spanning goed op te bouwen (dat heeft hij vast van mij :-)).
“Ik heb eieren uit de automaat”, kwam er toen uit. Gespannen wachtte hij mijn reactie af en hij werd beloond met een “Waaaat?”
Hij vertelde dat er in het dorp een eierautomaat staat waar je 10, 20, 40 of 60 eieren uit ‘de muur kan trekken’. Net zoals je dat in een snackbar met een bal gehakt, kroketje of bamischijf doet.
“Hé, wat grappig”, riep ik.

Om te checken of ik de enige was die achterliep vroeg ik aan een vriendin of ze dit ‘fenomeen’ al kende. In eerste instantie reageerde ze verontwaardigd, ze vond het zielig voor de kippen. Maar toen ik uitlegde dat alleen de eieren in de automaat zaten kwam ze tot bedaren. Zij had dus nog nooit van zo´n automaat gehoord.

Natuurlijk wilde ik de eierautomaat met eigen ogen zien. Ik pikte mijn vader op en reed naar het pluimveebedrijf waar de automaat op het erf staat. Na het inwerpen van 1,35 euro en het kiezen van een hokje sprong het deurtje open en kon ik de kakelverse eieren meenemen. Geinig!

Maar eigenlijk is dit dus al heel oud nieuws. Sorry.

Deze slideshow vereist JavaScript.

7 gedachtes over “Een ‘hé wat grappig’ bericht (of niet?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.