Even op dieet, een update

In mijn blogpost ´Even op dieet´ schreef ik dat ik wel even in een maand die vijf kilo teveel zou afvallen. Ik zou niet meer snoepen, actiever worden door op de crosstrainer te stappen en te Nordic walken. Na één week was ik zeer succesvol en ik was twee kilo kwijt. Nu een maand later is het tijd voor een update.

De crosstrainer en Nordic walken
Hoeveel moeite het me ook kost, het lukt bijna altijd om twee keer in de week op de crosstrainer te stappen. Het lukte overigens niet om er telkens vijf minuten bij te doen. Dat bouw ik nu wat langzamer op. Het is wel te merken dat ik vaker op de crosstrainer sta, ik kan het veel makkelijker volhouden. Voor mijn gevoel duurt het ook minder lang. Voorheen keek ik de minuten om. Nu zet ik geen wekker meer neer maar ik loop een aantal liedjes en check dan de tijd. Tot nu toe heb ik altijd meer minuten gelopen dan ik dacht.
Na de enthousiaste mail van mijn trainster Nordic walking op mijn blogartikel ‘Even Nordic walken’ heb ik met haar afgesproken gewoon elke week te gaan (ook als het regent). Al is het maar om het goeie gevoel dat je na afloop hebt.

Snoepen
Uh, ander onderwerp graag … Zoals te lezen in ´Even leren nee zeggen tegen snoep´ is het snoepen nog wel eens een probleem. Het is misschien niet nodig om totaal te stoppen, één of twee keer in de week een koekje zou moeten kunnen. Maar een snoeppot op je werk gevuld met chocoladerepen is moeilijk te negeren. Inmiddels zijn, dankzij het blogartikel, bijna alle collega´s op de hoogte en de sociale controle is goed. Bij deze kondig ik aan dit onderdeel van de dieetpoging wat serieuzer te nemen.

De weegschaal en de spijkerbroek
Elke keer dat ik de laatste weken op de weegschaal stond kreeg ik hetzelfde getal te zien. Na die eerste twee kilo is er nog maar een halve afgegaan. Een halve kilo in drie weken! Dat betekent dat ik nu op de helft ben van de vijf kilo die ik totaal kwijt wil. Mijn spijkerbroek heb ik inmiddels een halve dag aangehad, langer lukt niet. Ik hoefde gelukkig ook maar een halve dag te werken (dat je niet denkt dat ik ‘m halverwege de dag heb uitgeschopt :-)).

Ik moet helaas concluderen dat ‘even op dieet’ even iets langer gaat duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.