Een plek om te boetseren

Binnenkort heb ik mijn eerste kleipartij! Ik heb er zin in, maar ik heb een klein probleempje. De plek waar ik boetseer is eigenlijk niet geschikt. Ik boetseer normaal gesproken aan de eettafel. Plastic kleedje erover, klapstoel uit de schuur, twee kussens erop (omdat ik anders met mijn kin op het tafelblad zit) en boetseren maar. Als het etenstijd is vouw ik het plastic kleed een stuk om en dek de andere kant van de tafel om aan te eten. Het kan allemaal wel, maar ideaal is anders.

De kamer waar ook de crosstrainer staat zou veel geschikter zijn. Ik zou bij het raam kunnen zitten waardoor ik bij daglicht kan werken. Ik zou een oude plastic tuintafel kunnen neerzetten die lager is dan de eettafel en die qua hoogte beter matcht bij de klapstoel. Ook hoef ik dan niet alles meteen op te ruimen als er visite dreigt te komen of als ik een paar dagen langer nodig heb voor het werkstuk. Dit klinkt als een oplossing, aan de slag dus!

Oke, eerst de strijkplank een andere plek geven. Die kan wel naar het zolder. Als ik daar de vijf dozen met overbodige spullen heb opgeruimd kan mijn werkster er zonder problemen gaan strijken. Waar moet ik nu die vijf dozen zo snel naartoe verhuizen? Het is ongetwijfeld overbodig wat er in zit, maar dat kijk ik liever nog een keertje na. Ik zet ze neer waar de lege kartonnen doos staat waar de kerstboom in heeft gezeten. Die kerstboom zit nu in twee plastic bakken in de schuur. Hup, de doos naar beneden, de gang in. Hopelijk wil iemand ‘m in stukjes scheuren en in de papierbak doen. Dan de twee stoelen van oma, die kunnen wel naar de slaapkamer als ik het kastje en de tv dan uit de slaapkamer haal en naar de kamer met de crosstrainer verhuis. De boeken uit het kastje leg ik zolang wel op de grond naast het nachtkastje. Het is tijd voor de plastic tuintafel die al tien jaar ongebruikt in de schuur staat … helemaal achteraan.

Na een dagje ploeteren, opruimen, weggooien (!), schoonmaken en een blauwe teen na het stoten is de nieuwe werkplek een feit. En dat er maar mooie kunstwerken mogen ontstaan.

6 gedachtes over “Een plek om te boetseren

  1. Grappig, het lijkt alsof we altijd nog allerlei dingen moeten voordat we creatief kunnen zijn. Ik herken het. Het opruimen moet alleen bij mij nog gebeuren.
    Ik ben benieuwd wat je als eerste gaat boetseren.

    (ps: toch maar mooi dat je die plastic tuintafel nog had…)

  2. Een eigen plekje voor je hobby is altijd fijn. Ik had dit als ik aan het scrappen was. (foto’s bewerken en inplakken ed) Als of er een bom ontploft was. En dan zit je niet te wachten op visite of een maaltijd dat juist op dat moment genuttigd moet worden haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.