Even Nordic Walken (lopen wanneer het jou uitkomt)

Een goede vriendin stelde ooit aarzelend voor om te gaan Nordic Walken. We hadden net het idee verworpen om ´dan maar´ naar de sportschool te gaan en zochten wat anders. Nordic Walken, zo bedachten we, kun je doen wanneer het jou uitkomt en je komt ook nog eens lekker buiten. Bovendien verbrand je wat meer calorietjes dan bij gewoon lopen, aldus geschiedde.

We gaven ons op voor de beginnerslessen en trust me, die lessen heb je echt nodig. Het is namelijk niet gewoon lopen met stokken. Je zet je af met die stokken waardoor je een stuk sneller loopt dan zonder. Als je eenmaal de pas te pakken hebt, gaat het redelijk vanzelf. In een soort trance leg je vervolgens in hoog tempo je kilometertjes af. Na de lessen konden we meelopen met een groep Nordic Walkers. Dat zagen we niet zo zitten, dan moest je je weer aan vaste tijden houden. Nee, we waren van plan om samen te gaan lopen, wanneer het ons uitkwam. 
De eerste weken kwam het ons echter niet uit en we besloten toch een maar mee te lopen met de groep. Dat viel flink tegen. Een uurtje Nordic Walken bestond niet uit een uurtje relaxt lopen. We liepen een stukje warm, deden vervolgens een warming up en daarna begon het echte werk. De ene keer waren het oefeningen om een bepaalde techniek onder de knie te krijgen. De andere keer waren het wedstrijdjes waarbij de ene helft tegen de andere helft een blokje liep. Soms liepen we gewoon in hoog tempo een aantal kilometers. De volgende dag hadden we gegarandeerd spierpijn.

Al snel werd het winter en wij zijn niet zo dol op nattigheid en kou. Bij een plensbui laten we het afweten en ook bij temperaturen onder de vijf graden. We stonden een keer klaar bij -2, goed ingepakt en wel en besloten toen in het café op de hoek warme chocomel met slagroom te drinken. De winter ging voorbij en in het voorjaar kreeg ik een slijmbeursontsteking. Die bleef een half jaar hangen en vervolgens was het weer winter.

Dit voorjaar hebben we wel een paar keer met de groep gelopen, maar je raadt het al … in de zomer was het regen, regen, regen en vooral op de Nordic Walking avonden (das toevallig). En als het niet regende, leek het alsof het ging regenen en namen we geen enkel risico! Afgelopen donderdag hebben we voor het eerst weer met de groep meegedaan. Het was pittig, maar we hebben gemerkt dat het nodig is nog een aantal maal mee te doen. Daarna gaan we natuurlijk samen lopen … wanneer het ons uitkomt. 😉

4 gedachtes over “Even Nordic Walken (lopen wanneer het jou uitkomt)

 1. Hey!

  Dit is nu eens de waarheid… Wel willen maar niet doen….

  Deze goede vriendin van je heeft het plan gevat om nu actief te gaan doen in de sportschool.. kan je lekker heen wanneer het jou uitkomt… 😉

  Groeten,
  Vriendje van “goede vriendin”

  PS: hier zit geen café om de hoek…

 2. hahaha wat is dit toch herkenbaar zeg!! (alleen dan met hardlopen)
  Maar als ik dan eenmaal geweest ben ben ik toch altijd weer erg blij en vooral trots op mijzelf
  Ik wens jullie veel suc6!!

  Groetjes Deborah.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.