Even op de crosstrainer

Heerlijk vond ik het om, op de juiste muziek, te rennen op een crosstrainer. Wel drie kwartier hield ik het vol op de sportschool (een aantal jaren geleden). Op een gegeven moment kwam ik alleen nog maar voor die crosstrainer. En dan ga je er eens over nadenken. 40 Piek per maand om twee keer per week in een sportschool op de crosstrainer te staan … dan kan ik er beter zelf een kopen!

Zo kwam het dat circa zes jaar geleden een groot pakket werd thuisbezorgd met daarin de onderdelen voor een crosstrainer. Ik heb er een uur of twee aan zitten sleutelen en toen kon er op gerend worden. De eerste weken deed ik dat ook trouw. Ik zette een tv voor de crosstrainer en rende terwijl er een leuk programma op was. Maar dan gaat het mis. Je slaat een keertje over omdat je niet zo’n zin hebt of je gaat op vakantie en vergeet vervolgens dat er een crosstrainer op je staat te wachten.

Mijn personal trainer heeft daar totaal geen last van. Hij rent braaf twee keer per week een uur op dat ding, zonder uitzondering! “Ik vind het ook niet leuk om te rennen”, zegt hij dan “maar ik doe het gewoon.” Ik vind het knap, ik doe dat dus niet ‘gewoon’. Vanwege ietwat strak zittende broeken moet ik er nu toch aan geloven. De personal trainer is mild, ik mocht met 5 minuutjes rennen beginnen. Dat moet vervolgens wel elke keer met 5 minuutjes opgebouwd worden tot ik op een uur zit. Het is de bedoeling dat ik twee keer in de week gebruik maak van de crosstrainer, maar hoe vaker ik ren, hoe vaker er 5 minuutjes bij komen. (Andersom zou een grotere motivatie zijn ;-)). Ik zit na vier keer rennen nu op 20 minuten. Dat klinkt als peanuts als je het zo zegt. Het voelt echter niet als peanuts wanneer je ze daadwerkelijk aan het rennen bent.

Inmiddels piept en kraakt de crosstrainer na jaren intensief gebruik (door de personal trainer). Je moet de muziek flink hard zetten om er bovenuit te komen en er ‘in trance’ op te kunnen rennen. Het loopt allemaal niet echt soepeltjes meer. En dan ga je er eens over nadenken … Deze crosstrainer is ondertussen wel afgeschreven, misschien moeten we eens een nieuwe aanschaffen?

2 gedachtes over “Even op de crosstrainer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.