Mollig vrouwtje in kleur

Ik was nog maar net een uurtje terug van vakantie of ik stond al te trappelen bij het winkeltje voor creatieven. Nu moest het toch maar gebeuren … het kopen van verf en kwasten om mijn kleicreaties te beschilderen. (Hm, dat klinkt alsof ik eieren gaat beschilderen.)

Voor het beschilderen van kleiwerkjes worden platte kwasten aangeraden. Als je werkjes echter zo klein zijn als die van mij kun je ook fijne ronde kwastjes gebruiken. Ik heb twee platte en een fijn kwastje gekocht. Daarbij nam ik vijf tubes acrylverf (wit, zwart, geel, rood en blauw) en twee potjes hoogglans vernis. De kleuren rood en blauw knallen nogal. Ik ben van plan om met wat pittige kleuren de beeldjes wat op te peppen en hopelijk te verdoezelen wat niet helemaal gelukt is :-).

Toch aarzelde ik even toen ik een blauwe kleur gemengd had, was dit niet te? Als het er eenmaal opzit, krijg je het er niet meer af (tenzij je het een paar keer overschildert). De kwast kliederde er lustig op los en al gauw had mijn mollige vrouwtje een knalblauwe jurk aan. Daarna zette ik haar een behoorlijk roze hoed op. Ik vond het resultaat een beetje tooooo much. Ik priegelde een aantal roze bloemetjes op de jurk en een blauwe op de hoed. Je zou verwachten dat dit echt te erg zou zijn, maar nee. Ik ben er tevreden over.

Ik zit nog met een dilemma. Moet ik dat ronde hoofd nou laten zoals het is of zal ik proberen er een gezichtje en haar op te schilderen? Even kwam bij me op om met wol wat haar te maken en dat op het hoofd te plakken (of met noodles :-)). Ik heb het idee dat het dan echt een knutselwerkje wordt, maar misschien ook wel grappig? Goed, dilemma dus.

Geen dilemma meer, is of ik me zal opgeven voor de keramiekcursus. Dat heb ik inmiddels gedaan en begin september ga ik van start! Ik ben erg benieuwd of ik het met de pottenbakkersdraaischijf kan vinden.

Advertentie

3 gedachtes over “Mollig vrouwtje in kleur

  1. Noodles of wolhaar ofzo lijkt me grappig, maar gezichtje zou ik niet doen….dat is behoorlijk moeilijk. Voor mijn gevoel is het nu af….

    Knufs Ger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.