Wat doe je met je afgebakken werkjes?

Inmiddels heb ik vijf werkstukjes gemaakt die ook zijn afgebakken. Telkens als ik iets inlever bij de ‘bakker’ en ik haal meteen een afgebakken werkstuk op dan valt dat tegen. Het nieuwe werkstuk is namelijk (naar mijn idee) stukken beter dan het oude. Daar zit je dan met je eerste mollige vrouwtje waarvan de beentjes een beetje raar onder haar rokje uithangen, met handen als zwemvliezen en een ronde bal als hoofd. Wat moet je ermee?

Ik had nog niet gemeld dat ik ook een vogeltje gemaakt heb, die viel namelijk voordat het afgebakken was al in de categorie misbaksels. Toen ik het oppakte om te zien of het al droog was viel er een oog uit. Tja, dat kun je niet meer vastplakken met klei en ook niet met lijm (wel nadat het gebakken is). Ik hoop door het vogeltje te schilderen er nog iets lolligs van te maken.

De volgende stap is het schilderen (en lakken) of glazuren van de werkstukjes. Glazuur ziet er zo mooi uit als het goed gelukt is, maar ik moet nog leren hoe dat glazuren werkt. Ik heb in een van mijn eerste blogartikeltjes al vermeld dat ik een cursus keramiek wil doen bij een keramiekdame in de buurt. Het wordt zo onderhand tijd om me aan te melden. Ik hoop daar te leren hoe ik moet glazuren en hoe je kommen en vazen draait op een echte draaischijf zodat ik ook eens wat nuttige dingen kan fabriceren 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.