Met z´n allen creatief

Ik weet heus wel dat ik niet de enige ben die haar creativiteit probeert te ontplooiien. Toch is het leuk als anderen je, na het lezen van je blog, laten weten dat ze zelf ook lekker creatief bezig zijn. Zoals een ex-collega die me via facebook meldde dat ze nog steeds heerlijk creabea is met schilderen. Of een mede-cursist van de cursus Kinderverhalen schrijven die me via LinkedIn een berichtje stuurt. Ze is aan het schilderen, wil haar verhaal afschrijven én begint binnenkort aan een Leergang illustreren. Mijn collega die druk aan het schrijven is aan een boek heb ik gepusht om een cursus creatief schrijven te volgen, omdat ik er zelf zo veel aan gehad heb, en … ze doet het!

Vorige week kreeg ik zomaar een cadeautje. Een vriendin kwam enthousiast nieuw boetseerhoutgereedschap en een tijdschrift over kunst brengen omdat ik zo lekker bezig was met boetseren en mijn blog. Het begon bij haar ook te kriebelen. Ze wil weer met haar schilderijen aan de slag en reliëfs maken. Iemand anders heeft een schilderij gepakt dat ze ooit gemaakt heeft en is er nu weer aan bezig.

Een andere vriendin schreef me dat ze ook zo graag creatief bezig wil zijn, maar ze weet niet wat ze moet kiezen. Dat probleem heb ik zelf ook een beetje. Boetseren en schrijven vechten om de eerste plaats. Schilderen en fotograferen zijn al naar de achtergrond verdrongen. Plannen om een tas of een vogelhuisje te maken heb ik inmiddels in de ijskast gezet. Goed, ik ben in ieder geval van die bank afgekomen. Ideeën zweven niet alleen meer in een wolkje boven mijn hoofd. Ze komen op papier of blog en krijgen een vorm in klei.

Mijn moeder liet me laatst wat van haar kleicreaties van vroeger zien, geglazuurd en al, waardoor ik weer nieuwe ideeën kreeg. Zo steken we elkaar aan. We zijn met z’n allen creatief, maar het kan ook écht samen. Wat vrienden hebben (los van elkaar) aangegeven een keer te willen boetseren, samen met mij. Ik kijk nu al uit naar gezellige kleipartijen!

Een gedachte over “Met z´n allen creatief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.