Een jurk van klei

Oke, ik had de vorige keer ook al gezegd dat ik iets groots wilde maken. Het meisje op de poef viel echter wat kleiner uit dan verwacht. Nu ben ik begonnen aan een jurk en die is in mijn ogen ENORM. Al 30 cm hoog op dit moment. Ik ben niet zoals gewoonlijk stukjes klei op elkaar gaan plakken, 30 cm plakken zag ik niet zo zitten. Ik heb twee bonken klei afgesneden en aan elkaar geplakt (met slib). Toen ik al snel daarna ging uithollen vond ik het eigenlijk niks. Ik heb de bonken klei in repen gesneden en heb de zijkanten aan elkaar gemaakt tot ik een holle vorm kreeg. Het risico bestaat nu dat de rok van de jurk gaat scheuren als ik een aantal naden niet goed heb bevestigd (oeh, spannend).

Ik heb de jurk een nacht laten staan omdat ik niet goed wist wat ik ermee aanmoest (of wie hem aanmoest). Ik wilde er een vaas van maken en een collega opperde de naam bloemenjurk. De volgende dag ben ik toch een lijfje gaan maken met een hoofd en armen. Een beetje gewoontjes misschien maar ik vond nou eenmaal dat er een vrouw in die jurk moest. Ik maakte kleine rolletjes van klei voor het haar en bewerkte de kleine cape om haar schouders zodat het hopelijk lijkt alsof het wollig is. Daarna pakte ik de lomer om de jurk glad te maken. Tjonge wat een werk is dat. Dan kun je nog beter een enorme jurk strijken!

Omdat ik de volgende dag weer afgebakken beeldjes kon ophalen wilde ik dame met jurk meteen inleveren. Maarrrr, dan moet ie wel een beetje droog zijn. Aldus pakte ik de fohn om het beeld te drogen. Een goed idee, alleen heb ik nogal een luxe versie en meestal wordt er een fohntje voor gebruikt dat nog wel werkt maar verder rijp is voor de sloop. Mag ik bij deze meteen even de vraag stellen aan jullie … wie heeft er een oude fohn voor mij die wel werkt maar die je niet meer gebruikt? Ik ben er blij mee 🙂

De nieuwe creatie leverde ik af in Utrecht en bij het uitpakken bleek er een haar afgebroken te zijn, %*&^$@! (balen dus). Ik had de keuze om de haar ter plekke te herstellen en met klei weer vast te plakken aan het hoofd. Alleen had ik natuurlijk geen klei bij me. De andere optie was de losse haar mee te laten bakken en later met lijm vast te maken. Dat laatste wordt het dan. Nu maar weer afwachten of ze heelhuids en -haars uit de oven komt.

2 gedachtes over “Een jurk van klei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.