Reistip: Radolfzell aan de Bodensee

Ga ik mijn eigen reisbureau of VVV beginnen met al die reis- en uittips? Nee, natuurlijk niet. Maar er zijn evenementen en plaatsen waar ik nou eenmaal veel inspiratie opdoe en die uitjes wil ik jullie niet onthouden. Dit keer wil ik Radolfzell aan de Bodensee even onder de aandacht brengen (zie website).

Als je nou toch aan de Bodensee bent en plaatsen als Lindau, Meersburg, Stein am Rhein en Konstanz gaat bekijken sla dan Radolfzell niet over. Radolfzell aan de Bodensee is zo’n plaatsje waar ik mezelf nog wel een kamer zie huren voor een paar weken of maanden om een boek te schrijven (ja, ja).

Op het eerste oog denk je misschien, is dit het dan? Het kleine centrum heeft een aantal leuke winkeltjes (niets bijzonders hoor), een grappige fontein (leuk voor inspiratie) en een mooi stadspark. Wat verderop vind je een paar hippe terrasjes en als je de weg langs de terrasjes volgt loop je zo naar het Outletcentrum met diverse kledingmerken. Dan is er ook nog een webcam op een van de pleintjes, wat lollig is als je het thuisfront informeert en naar de camera zwaait als zij zitten te kijken (joehoe!). Allemaal erg leuk natuurlijk, maar dat is niet waarom je naar Radolfzell gaat.

Wanneer je vanuit het stadje richting het station loopt en niet meteen de trein naar huis pakt maar onder het station doorloopt staat je een leuke verrassing te wachten. Hier kom je bij het meer terecht! Er is een klein haventje en er zijn wat terrasjes. Naast het haventje staat een soort paviljoen, zij noemen het de Konzertsegel. Hier worden (openlucht) concerten en voorstellingen gegeven waar je kaartjes voor kunt kopen. Ik heb er een keer de operette ‘die Zauberlföte’ gezien, een leuke belevenis. Het mooiste stukje vind ik echter de pier, een laan met groene bomen en veel bankjes met uitzicht op het meer. Hier is het heerlijk toeven. Enjoy!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.