Project meisje op poef afgerond

De volgende dag ging ik verder met het meisje op de poef. Ik boetseerde de onder- en bovenarmen aan elkaar en begon alles een beetje glad te strijken. Eigenlijk vond ik haar wel mooi zo en ik was bang dat alles wat ik er nu nog aan zou doen haar zou verpesten. Na lang dubben vond ik dat ik haar niet zo in haar nakie kon laten zitten en ik gaf haar een minirok aan. Het stond haar goed vond ik en ik stopte er weer mee. Om ervoor te zorgen dat ze na twee dagen werken niet te veel uit zou drogen, depte ik het figuurtje met wat water. Daarna deed ik er een boterhamzakje omheen en ik zette haar in een plastic bak die ik afsloot.

De dagen erna heb ik ‘meisje op poef’ een paar keer uit de plastic bak gehaald. Niet om eraan te werken, maar om aan vriendinnen te laten zien. Zij gaven me nog wat ideeën en vonden haar eigenlijk wel mooi zo in die rok. “Waarom zit ze zo, met haar kin op haar handen?”, werd er gevraagd.
“Omdat ze zit te wachten tot ze uit kan gaan”, legde ik uit. Of omdat ze niet weet wat ze aan moet trekken, bedachten we. In dat geval kon ik volstaan haar een bh aan te trekken en wat kledingstukken over de poef en om haar benen neer te leggen. Elke dag keek ik naar het meisje en ik zag het niet meer zo zitten om eraan verder te gaan, het werd steeds lastiger haar af te maken. (Oeh, dat klinkt heavy alsof ik haar koelbloedig ga vermoorden …)

Uiteindelijk boetseerde ik de bh. Daarna moest er echt wat aan het hoofd gedaan worden, wat haar en een staartje dat ging prima het gezicht was wat lastiger. Er kwam teveel detail in en dat wilde ik eigenlijk niet omdat ik dan de voeten ook moest doen. Die kon ik echter niet meer bewerken omdat de klei hier te hard was geworden. Ook het gladder maken van de armen ging niet meer, te lang gewacht. Ik hakte de knoop door en boetseerde een grote tas en een sjaal om haar voeten. Zo … klaar!

In een volgende blogpost geef ik haar nog een kleurtje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 gedachtes over “Project meisje op poef afgerond

  1. Leuk geworden José…..kopen kopen kopen???
    Hoe groot is dit beeld geworden? Kunnen we ook opdrachten aan je doorgeven? 😉

    • Doe maar een bod, ik zou even wachten tot het heelhuids uit de oven komt. Daarna wil ik het nog beschilderen, maar dat mag je ook zelf doen (haha). Het beeldje is slechts 15 cm hoog. Opdrachten kunnen uiteraard doorgegeven worden, maar ik sta niet in voor een goede afloop 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.